OTSING
  Klaassein loob õhulisust
19.09.2008

Hästi planeeritud teisaldatav klaassein arvestab töötajate vajadustega ja töökliimaga ning harmoneerub ruumi ja kogu majaga.



Sisearhitekti Ivi-Els Schneideri hinnangul on klaasist moodulvaheseinad väga head ruumikujundajad, samas tuleb aga arvestada arhitektuurilisi nüansse.

"Klaasseina planeerimisel tuleb lähtuda ruumi sisekujunduslikest joontest, sest põhjalikult läbi mõeldud sein lisab ruumile väärikust ning jätab büroole õhulise ja avatud tunde," selgitab ta.

Moodulvaheseinad on lihtsa ülesehitusega. Moodul koosneb raamist, mis valmistatakse kas MDFist (pressitud puitkiust), naturaalsest puidust või alumiiniumist. Profiilitäitena kasutatakse mitmesugust klaasi, melamiinplaate, spoonitud plaate, PVC-plaate, lamineeritud kipsplaate, võrke ja riidega kaetud paneele.

Lisaks saab klaasmoodulvaheseina sisse monteerida nii liug- kui ka tavauksi, kombineerida umbosa ja klaasosa.

Hanomer OÜ müügijuhi Martin Kooti hinnangul kasutatakse puitraamiga moodulseinu rohkem pehmemate joontega interjööris. "MDF-raamis valmistatud moodulseinad on laia profiili ja viimistlusvalikuga. Paindlik seinasüsteem lubab raami sisse paigaldada erineval hulgal täitematerjale klaasist kuni riidega kaetud paneelideni," selgitab Koot.

Ka soositakse puiduraami selle kerge ja kiire paigalduse pärast. Siiski ei saa puitraamis moodulseinu paigaldada niisketesse ruumidesse.

Alumiiniumraamis klaasvaheseinad sobivad rohkem kaubanduspindade eralduseks, kuid neid kasutatakse ka kontorites.

"Alumiiniumraamides vaheseinte süsteem on veidi rangem, ent sobib siiski paigaldamiseks peaaegu kõikidesse siseruumidesse," lisab Koot. Lisaks võib seina paigutust alati vajaduse korral lihtsalt muuta. Samas nõuab moodulite keerukas paigaldus ikkagi spetsialisti kätt.

Sisearhitekt Ivi-Els Schneider lisab, et kõrgete moodulseinte paigaldamise juures tuleb kindlasti jälgida ka kaja tekkimist ja selle tasakaalustamist erinevate sisustuselementidega.

Üldjuhul klaasmoodulseinad erilist hooldust ei vaja, küll aga tuleks vältida abrasiivvahendeid ja mehaanilist kraapimist, mis võivad nii MDF-, puit- kui alumiiniumprofiili tugevalt kahjustada.

Georg Ots Spa tehnikajuhi Tiit Piheli kinnitusel on hotelli klaasmoodulvaheseinad alumiiniumprofiilis ning klaasi pind on jäetud võimalikult suur ja loomulik.

"Suured klaaspinnad loovad õhulisuse ja avara mulje, lastes valgusefektidel mõjule pääseda," iseloomustab Pihel.


www.aripaev.ee
 
Ehitus.ee artiklid
Kõik vanemad uudised leiad arhiivist
Login
Kasutaja:
Parool:
Registreeru
Unustasid parooli?


Soovitame
Põrand oma ala proffidelt!
ELUS PEAB VÄRVI OLEMA
Kõik õigused kaitstud 2007 – 2024, ehitus.ee  |  Turismiweb.ee  |  Sisustusweb.ee
e-mail: info@ehitus.ee / tel. 6 818 880