OTSING
  Köök sulandub elutuppa
11.04.2008


Avatud köökide trend on arenenud edasi – elutuppa sulanduvaks köögiks.Kui avaras majas on selline kujunduslahendus üks võimalikke viise moega sammu sammu pidada, siis kitsas korteris on see praktiliselt ainus šanss eluks vajalik ära mahutada.

Kaasaegsete korterite planeering lähtub nappidest ruutmeetritest, näitab sisustussalongi Poodium juht Kersti Rea projekte. Tõepoolest, köögi jaoks ette nähtud ruum on pindalalt vannitoast väiksemgi. Ent kööki tuleks mahutada eelkõige elementaarne – külmkapp, pliit, valamu, nõudepesumasin, sahtliboks…

Kersti Rea pakub lahenduseks elutoaga sulanduvat kööki – nii saab võimalikuks napp ruum kõige ökonoomsemalt, mugavamalt ja kenamini ära lahendada.

Tähtis on planeerimisega õigel ajal alustada. Sisustussalongi poole on õige pöörduda projekteerimisjärgus, või hiljemalt enne viimistlusjärku. Siis on sisekujundajal võimalik luua olemasolevale pinnale just selline lahendus, mis arvestab konkreetse kliendi isikupära ja vajadusi.

Oluline on vee- ja elektrilahenduse õigeaegne planeerimine. Kui sellega hiljaks jääda, on vahel vajalik mõne seinajupi ärajätmine või lisamine. Kuid ka see on täiesti tehtav.

Muutunud mööblivalik


Samad tendentsid – köögid, mis peaksid elutoaga kokku sobima – valitsevad lisaks Eestile ka mujal maailmas. Trendi järgivad ka mööblitootjad, kes on haaret laiendanud ning lisanud köögikollektsioonidele elutoa jaoks sobivaid mööblimooduleid.

Köögimööbel on viimaste aastatega võtnud soliidsema ilme – materjalide valik on veelgi suurenenud ning lisaks senistele pakutakse elegantseid väärispuiduspooniga viimistlusi. Nii saab köögist suure eluruumi vääriline – ja tihti ka keskne – element. Turgu valitsevad tumedad toonid, tiigi- ja eebenipuuspoon. Koos kõrgläikelise värvi või värvitud klaasiga moodustub kaunis ja kontrastne ühend. Seesama kooslus liigub köögist sujuvalt ka elutuppa. Seega võib öelda, et köök pole enam pelgalt köök, vaid lahutamatu osa eluruumist.

Kui läikivad klaas-, värv-, või spoonitud viimistluses kapid muudavad elutoa ja köögi piiri eristamatuks, annab see võimaluse paigutada köögitarbeid elutoatsooni ja vastupidi, ilma et see tekitaks ruumide ilmes või neis tegutsemises ebakõlasid.

Uudse köögi kuvand

Köögitehnika on peitunud lükanduste varju.Traditsiooniliseks peetud köögimööbel “ronib” edasi elutuppa – TV-aluseks või kapivööks. Lihtsad säravad pinnad vaheldumas puiduspooniga, selline lahendus sobib ühtviisi hästi nii köögile, elutoale kui ka neist moodustuvale ühisruumile.


Köök, milles tehakse süüa, vajab ka õhupuhastit. Kubudki on uudse trendiga kaasa tulnud: tänapäevane õhupuhasti on kapialune või laest alla küünitav minimalistlik silinder või ristkülik. Kui tugeva aroomiga toitude valmistamine pole prioriteet, mahub väiksema võimsusega õhupuhasti ära lausa “lühtrisse”.

Väike elamine peab olema eriti läbimõeldud ja funktsionaalne ning hetkel valitsev mood on sellele suureks abiks.


Ajakiri Interjoor.ee
www.interjoor.ee

Sisustusstuudio Poodium
Pärnu mnt 66, Tallinn
Telefon: 646 3301
info@poodium.ee
www.poodium.ee
 
Ehitus.ee artiklid
Kõik vanemad uudised leiad arhiivist
Login
Kasutaja:
Parool:
Registreeru
Unustasid parooli?


Soovitame
Põrand oma ala proffidelt!
ELUS PEAB VÄRVI OLEMA
Kõik õigused kaitstud 2007 – 2024, ehitus.ee  |  Turismiweb.ee  |  Sisustusweb.ee
e-mail: info@ehitus.ee / tel. 6 818 880