OTSING
  Põranda/Terrassi õlitamisjuhend
11.06.2008

Eco Oil terrassiõli on naturaalne, sisaldades linaõli, männitõrva ja looduslikku vaiku, vee- ja kulumiskindluse suurendamiseks. Naturaalsete õlidega töötlemine on terasside ja puitpõrandate kaitsmisel üks tõhusamaid lahendusi, mille lõpptulemus on nii vastupidav kui ka esteetiliselt nauditav.
Õlitatud põranda oluliseks eeliseks on selle naturaalne välimus ning suur vastupidavus. Vastupidiselt põrandalakile, mis tekitab puidupinnale lisakihi, imendub põrandaõli sügavale puidu pooridesse, tõkestades seeläbi ligipääsu niiskusele ja mustusele. Kuna pinnale ei teki lisakihti, joonistub puidumuster välja kogu oma naturaalses ilus ning pind omandab loomuliku ja sügava läike. Kui õlitamine on teostatud professionaalselt ning põrandasse hõõrutud õlikogus on küllaldane, muutub puidu pealispind kulumis- ja veekindlaks ning hakkab siidjalt läikima. Iga järgnev hooldusõlitamine omakorda tugevdab puitu veelgi. Kuna põrandaõli tagab määrdumis- ja kulumiskindla pinna, kasutatakse seda tihti kohtades, kus pinnale langeb suur koormus, näiteks kaubamajades, restoranides, peosaalides ja mujal.

Õlikulu 1 liitriga kahekordsel õlitamisel olenevalt terrassi/parketi imavusvõimest
3-8 m2

Õli kantakse peale õhukese kihina, kasutades pintslit, rulli või spaatlit. Liiga rohke õli kasutamine põhjustab probleeme kuivamisel, eriti puidu oksakohtades, kuhu liigne õli võib koguneda.


1. Loksutage õlinõud hoolikalt
2. Kandke põrandale, ettevaatlikult ning võimalikult ühtlaselt hajutades
3. 2-3 h pärast, peale õli imendumist puitu, poleerige terrass/parkett ühekettalise poleermasinaga aeglasel kiirusel. Väiksemate pindade puhul poleerige pehme kaltsuga, tehes ringikujulisi liigutusi.
4. Teine kiht tuleb peale kanda 12-24 tunni jooksul pärast esimest. Korrates sama tegevust nagu punkt 1-3
5. Hooldusõlitus toimub vajadusel 1-2 a. möödudes õhukese kihina, poleerides kaltsu või ühekettalise poleermasinaga.

Kui õlitamisest on möödunud 48 tundi, võib terrassi/põranda vajadusel ehituspapiga kinni katta (mitte kasutada kilet). Lõpliku kõvaduse saavutab õli 5 ööpäeva möödudes.

Kasutatud lapid, vildid jms. hoida vee all, kinnises metallanumas või põletada koheselt vältimaks isesüttimisohtu. Enne töödega alustamist tuleb kindlasti lugeda toote juhendit.

Meeldivat koostööd soovides,
ECO OIL OÜ
www.ecooil.ee
 
Ehitus.ee artiklid
Kõik vanemad uudised leiad arhiivist
Login
Kasutaja:
Parool:
Registreeru
Unustasid parooli?


Soovitame
Põrand oma ala proffidelt!
ELUS PEAB VÄRVI OLEMA
Kõik õigused kaitstud 2007 – 2024, ehitus.ee  |  Turismiweb.ee  |  Sisustusweb.ee
e-mail: info@ehitus.ee / tel. 6 818 880