OTSING
  Kontori põrandakate peab arvestama ruumi spetsiifikat
01.09.2008

Õige põrandalahendus algab hoone sissepääsust. Üheks võimaluseks on näiteks Plastexi Frontrunneri puhastussüsteem, mille avatud restmatt on heade drenaaþiomadustega ning talub hästi ka suuri koormusi (sh tikk-kontsi, ostukärude rattaid).

Samuti tasub katsetada erksaid värve ja loomingulisi lahendusi võimaldavaid rullmaterjale (PVC). Soliidsust ja eksklusiivsust taotledes sobivad head kiviplaadid.

Tähtis on, et põrandakate valitakse vastupidav ja kulumiskindel, vajadusel lihtsalt puhastatav ning selle muster peidaks hästi kahe koristuskorra vahel tekkiva mustuse. Jalgadega tassitakse sisse ju umbes 90 protsenti hoones olevast mustusest ning meie kliimas ei ole see hulk sugugi väike.

Kabinettides on üldine kulutuskoormus tavaliselt väiksem, ent ratastega toolid võivad vähem vastupidava põrandakatte kiiresti rikkuda. Ka siia sobivad rullmaterjalid – Forbo Marmoleum ja vinüülkatted, mis on jalge all mugavad, antistaatilised ja hästi puhastatavad. Vaipkatte, parketi või laminaadi puhul tuleb ratastega tooli all kaitsematti kasutada.

Nõupidamisruumis on põrandakatte olulisteks näitajateks helisummutavus ja antistaatilisus. Seetõttu on hea valik antistaatiline vaipkate ja helisummutavad PVC-katted, võrdselt hästi sobivad ka linoleum ning tavaline vinüülkate.

Serveriruumis on vaieldamatult põrandakatte olulisimaks näitajaks antistaatilisus (elektritakistus < 1010 oomi). Suurema ohutuse tagamiseks võiks kaaluda ka elektrit hajutavaid katteid (elektritakistus 106–108 oomi). Eelkõige on see vajalik elektroonika kaitsmiseks, kuid põranda antistaatilisus vähendab ka tolmu kogunemist ja lihtsustab põranda hooldust.

Nendele, kes soovivad kontorisse eripärast keskkonda, sobivad ka imitatsioonpõrandad – puit, graniit, marmor, metall –, mida on lihtne puhastada ja hooldada.

www.aripaev.ee
 
Ehitus.ee artiklid
Kõik vanemad uudised leiad arhiivist
Login
Kasutaja:
Parool:
Registreeru
Unustasid parooli?


Soovitame
Põrand oma ala proffidelt!
ELUS PEAB VÄRVI OLEMA
Kõik õigused kaitstud 2007 – 2024, ehitus.ee  |  Turismiweb.ee  |  Sisustusweb.ee
e-mail: info@ehitus.ee / tel. 6 818 880