OTSING
  Kuidas arvuti endale laua sai
04.09.2008



Algne idee oli kasutada kirjutuslaua ehitamisel vana Singeri õmblusmasina jalga, pannes sellele peale paksu klaasplaadi. Uus mööbliese sai aga veelgi huvitavama lahenduse, kui jalaga koos tuli vanakraamilaadalt ka lauaplaat, mida olnuks kahju prügimäele saata. Sündis idee miksida klaasi ja puitu, säilitades võimalikult palju algupärast.

Kuidas?

Puitplaat puhastati kuumapuhuriga aastakümnete tagusest lakist-värvist ja lihviti kergelt üle. Et õmblusmasin oli aktiivselt kasutuses olnud, siis oli peitsimine raskendatud, sest aastate jooksul õmblustöö käigus puitu imbunud õli oli oma töö teinud – katta tuli kolm korda.
Puitplaadis õmblusmasina jaoks olevale avale telliti klaasitöökojast šablooni järgi täpse paksusega klaas, et lauapind jääks tasane.

Metalljalg lasti metallitöökojas liivapritsi abil puhastada ja värviti siis kohe üle (metallpind ei tohiks seista kaitsmata üle 24 h). Hästi sobis ehituspoodides müüdav aerosoolpakendis veljevärv (ca 60 kr). Et metallpind on poorne, tuli seda üle värvida paar korda.

Kuhu?

Printerile leiti koht plaadi all. Et jalal olid juba augud olemas, vajasid need vaid sobiva pikkusega metallvarrast, nii sai printer korralikult toestatud.
Et aga printer hõivas arvuti kasutaja jalaruumi, oli vaja uut lahendust mugavaks istumiseks. Vastus probleemile leiti kuulsa „põlvitamistooli“ näol. Et arvutilaua maksumuseks kujunes väiksem summa, kui keskpärase masstootmisest pärit kirjutuslaua ostuks, investeeriti kvaliteetsesse tooli (Håg Balance Vital). Ergonoomiline iste ei väsita selga – keha õige istumisasend on tagatud jalgade asendiga. Ilma kohmaka seljatoeta jääb väiksesse

töönurka ka rohkem liikumisruumi. Tooli all soojendab varbaid mõnus lambanahk.

Singeri õmblusmasina jalga otsides sattus vanavaralaadal ette ka meremehekast,kus nüüd säilitatakse ajakirju jm A4 mõõdus pabereid. Väga mahukas panipaik, kus kõik käepäraselt virnas. Väikesesse tuppa suuri riiuleid reastades oleks ruum muutunud umbseks ja kitsaks. Kuvaris peituv kompaktne IMac arvuti mahub väikesele pinnale täiesti vabalt. Et tegemist on koduse tavaarvutiga, mille taga ei ole vaja intensiivselt tööd teha, on Singeri lauaksel toimetamiseks ruumi piisavalt. Lauaplaadi küljes olev sahtel, mille viimistlus jäesti algupäraseks, on väga käepärane mälupulkade ja juhtmete hoiupaik.


Kodu-aed.ee
Tekst: Anne Mastop
Fotod: Aavo Leemets
www.kodu-aed.ee/est/order/?newsID=6730
 
Ehitus.ee artiklid
Kõik vanemad uudised leiad arhiivist
Login
Kasutaja:
Parool:
Registreeru
Unustasid parooli?


Soovitame
Põrand oma ala proffidelt!
ELUS PEAB VÄRVI OLEMA
Kõik õigused kaitstud 2007 – 2024, ehitus.ee  |  Turismiweb.ee  |  Sisustusweb.ee
e-mail: info@ehitus.ee / tel. 6 818 880