OTSING
  EPS-plaat sobib ka lamekatustele
05.09.2008

Lamekatuste EPS-plaadiga soojustamise põhiviga on vale tugevusklassiga plaadi valik. Tegelikult sobib lamekatuste soojustamiseks plaat, mille tugevusklass on minimaalselt 60 kPa ja kus tootja tagab, et plaatide hilisemat mahukahanemist ei esine. See koormustaluvus tagab niiskustõkkekihtidele jäiga ning toimiva aluse ja materjal säilitab oma mõõtmed ning omadused kogu ehitise kasutusea jooksul. Kindlasti ei tohi lamekatuste soojustamisel kasutada toodet EPS 50 F, sest selle kasutuskoht on väiksemast koormustaluvusest johtuvalt hoopis mujal.



Plaadid kinnitatakse tasase kandva betoon- ja raudbetoonkonstruktsiooni ning terasprofiilpleki peale. Bituumeni ja EPS-plaatide vahel kasutatakse alati spetsiaalset vahekihti, milleks on tavaliselt vähemalt 20 mm paksune kõva mineraalvillisolatsioon. Kattematerjalid ja isolatsioon kinnitatakse aluspinnale mehaaniliselt.

Katuseisolatsioonide kvaliteedile tuleb pöörata erilist tähelepanu. Nende mõõtmete stabiilsust tõendatakse samamoodi vastavusega standarditele EN 1603, EN 1604 ja EN 1605 nagu fassaadiisolatsioonimaterjalide puhul.

Niiskus plaatide paigaldust ei sega

-võimalik niiskus paigaldamise ja kasutamise ajal ei halvenda EPS-isoleermaterjalide omadusi
-EPS-katuseisoleermaterjalid sobivad nii ventileeritavate kui mitteventileeritavate katuslagede isoleerimiseks
-EPS-katuseisoleermaterjalidega saab teha valmis ka katusekalded, kui kasutada kaldpinnalisi plaate


www.aripaev.ee
 
Ehitus.ee artiklid
Kõik vanemad uudised leiad arhiivist
Login
Kasutaja:
Parool:
Registreeru
Unustasid parooli?


Soovitame
Põrand oma ala proffidelt!
ELUS PEAB VÄRVI OLEMA
Kõik õigused kaitstud 2007 – 2024, ehitus.ee  |  Turismiweb.ee  |  Sisustusweb.ee
e-mail: info@ehitus.ee / tel. 6 818 880