OTSING
  Omanäoline vahesein eraldab köögi eluruumist
15.09.2008

Kui avatud köök ühtäkki liiga avatud näib, on selle elutoast eraldamiseks hulganisti võimalusi - kardinast riiuliteni.



Juba mõnda aega väga populaarne avatud köök loob mulje, et on palju õhku, ruumi ja avarust. Sellisel ruumilahendusel ongi palju plusse, aga et silm ei peaks pidevalt valamul puhkama, võib köögi elutoast lihtsalt eraldada.

"Soetasime kahetoalise korteri avatud köögiga just sellepärast, et luua visuaalne kujutelm suuremast köögist, sest kööginurk ise oli suhteliselt pisike ja piiratud võimalustega," räägib Elika Tamme. "Et aga köök ja elutuba väga ühte ei sulaks, paigaldasime kahe ruumi vahele õhulise kardina. Ja tulemus oli parem, kui oodata oleks osanud."

Sarnaseid ja veidi julgemaidki lahendusi võib katsetada ka näiteks pambusmattidega või erinevate punutistega, mille võib ise valmistada. Ka klaasist, puidust, savist või teokarpidest helmekardinad sobivad eraldama kahte ruumi. Käsitööna meisterdatud kardinaid leiab hulgaliselt meenepoodidest ja pudi-paditurgudelt.

Kui aga ruum soosib modernsemat stiili ja materiaalsed võimalused seda ei takista, leiab sobiva lahenduse sisustuspoest. "Liug- ja voldikuste kasutamise eelis on see, et need ei vaja avanemiseks ja sulgemiseks lisaruumi," ütleb ASi Sunorek müügikonsultant Raivo Mändla. Lisaks suurele värvi- ja materjalivalikule liiguvad liuguksed hääletult ja on mõlemalt poolt vaadatuna ühesugused. Hinnad jäävad vahemikku 2000 kuni 5000 krooni.

Vaheseinte üks lahendusi on ka voldikuksed, neid pakutakse nii akendega kui ka ilma, erinevates värvitoonides ja materjalidest. Voldikuste hinnad algavad 3000 kroonist. Eraldi tootegrupi moodustavad helikindlad voldikuksed, mille kattematerjaliks on naturaalspooniga puitmetallid või kunstnahk.

Ka mööbli abil on võimalik luua igati praktiline kööki eraldav sein. "Näiteks võib vaheseina detailidena kasutada erineva kõrguse ja laiusega riiuleid või kappe," räägib A&H Aasoja Sisearhitektuuribüroo sisearhitekt Hurmo Aasoja.

Erilise efekti annavad ruumis lahtised riiulid ja mattklaasustega kapid, mille sisu on küll aimatav, aga mitte nähtav.


www.aripaev.ee
 
Ehitus.ee artiklid
Kõik vanemad uudised leiad arhiivist
Login
Kasutaja:
Parool:
Registreeru
Unustasid parooli?


Soovitame
Põrand oma ala proffidelt!
ELUS PEAB VÄRVI OLEMA
Kõik õigused kaitstud 2007 – 2024, ehitus.ee  |  Turismiweb.ee  |  Sisustusweb.ee
e-mail: info@ehitus.ee / tel. 6 818 880