OTSING
  Moodulitest sisetrepi paneb ilma meistrita kokku igaüks
22.09.2008

Päeva-paariga ja hõlpsalt monteeritav moodultrepp eeldab siiski vähemalt 2,5 meetri kõrgust ruumi.



"Valmis treppi on väga mugav ja lihtne paigaldada ning sellega saab küll igaüks ise hakkama," selgitab OÜ Avemardi juhataja Raigo Roosimäe sisemise kokkumonteeritava ehk moodultrepi eeliseid võrreldes eritellimusel tehtud tavalise sisetrepiga.

Odav, kiirelt remonditav ja justkui kõikjale sobiv

Tema sõnul on liimpuidust ja Siberi männist tehtud valmis sisetrepid osutunud Eesti ehitusturul üsna edukaks müügiartikliks. Ühelt poolt on siin põhjuseks järjest paisuvad ehitusmahud, kus tavalised trepitootjad paratamatult ei suuda kõikide klientide vajadusi piisavalt rahuldada. Teiselt poolt aga räägib moodultrepi kasuks eritellimusega trepist odavam hind. "13 000 krooni eest ikka naljalt kusagilt eritellimusel treppi ei saa," lisab ta.

Samuti moodultreppe tootva ABC Stairs OÜ tegevjuht Taavi Kaldoja usub selle populaarsuse tõusu kasvava ajapuuduse ja ehitusdefitsiidi võtmes. Ehkki sellise trepi hind sõltuvalt mudelist on väga kõikuv, on siiski tema veendumusel tegemist kiire ja praktilise lahendusega. Roosimäe seletuse järgi antakse kliendile koos nummerdatud trepidetailidega kaasa ka pildiline detailne juhend, mis aitab trepi lego kombel kokku panna.

Eelisena võrreldes eritellimusega trepiga on moodultrepil kindlate mudelite lõikes alati masstoodetud detailid saadaval, näiteks mingi detaili väljavahetamisel. Teiselt poolt koorub siit välja moodultrepi puudus - erinevalt eritellimusega trepist ei pruugi see disaini poolest, äärmisel juhul tehniliselt keerulisematesse kohtadesse sobida.

Liiatigi eeldavad sellised trepid ruumi kõrgust alates standardmõõdust 2,5 meetrist. Samas ei võta Roosimäe kinnitusel valmis trepp palju ruumi ning sobib seetõttu ka kitsamatesse oludesse, kus vajatakse treppi, mis viiks ülakorrusele minimaalselt pinnalt.

Lõppviimistluse saab teha enda maitse järgi

ABC Stairs OÜ teeb peale puittreppide ka näiteks metallkonstruktsioonil puitastmetega treppe ja klaasastmetega treppe. Samas OÜ Avemardi üksnes puidust treppe müüakse viimistlemata kujul, mistõttu saab ostja neid vastavalt oma maitsele peitsida, lakkida, vahatada või värvida.

Nii Roosimäe kui ka Kaldoja sõnul on neil enamik ostetumaid mudeid laos olemas, teiste treppide tarneajad jäävad kahe kuu sisse.

Kommentaar
Priit Põldme, Eesti Sisearhitektide Liidu esimees

Moodultrepid on väga hea ja mugav lahendus just praegu, mil enamikel trepitootjatel on käed-jalad tööd täis. Väljanägemiselt on neid erinevaid - mõned on väga kenad, teised jälle kesisemad.

Eks samas muidugi on nende olemus juba selline, mis lisab välimusele teatavad piirid. Teisalt on moodultrepp igati omal kohal, kui hinna ja kvaliteedi suhe on korralikult paigas. Nii-öelda vett peale küll ei tõmbaks sellisele lahendusele. Tore, kui sellist lihtsamat võimalust pakutakse.

Villu Marrandi, OÜ Marrandi Trepp juhataja ja üks omanikest
Selliseid treppe ai saa paraku panna igale poole, sest tegelikult on iga trepp ikkagi unikaalne. See, mis on universaalne, ei sobi aga igasse kohta.


www.aripaev.ee
 
Ehitus.ee artiklid
Kõik vanemad uudised leiad arhiivist
Login
Kasutaja:
Parool:
Registreeru
Unustasid parooli?


Soovitame
Põrand oma ala proffidelt!
ELUS PEAB VÄRVI OLEMA
Kõik õigused kaitstud 2007 – 2024, ehitus.ee  |  Turismiweb.ee  |  Sisustusweb.ee
e-mail: info@ehitus.ee / tel. 6 818 880