OTSING
  Kiilto põrandalakid
28.04.2009



Kiilto OY on Põhjamaade suurim vesialusel põrandalakkide tootja. Kiilto lakivalik koosneb ainult lahustivabadest – tervisele ohututest - krunt- ja pinnalakkidest. Lahustivabad tooted ei eralda kuivamisel mürgiseid aurusid ning on ohutud nii töö tegijale kui ka ruumi hilisemale kasutajale.

Lakkimistöö võib jagada kolme tööjärku:


Pragude pahteldamine


Uutel parkettpõrandatel või vanadel, puhtaks lihvitud laudpõrandatel on alati väikesed praod, mis oleks vaja siledama lõpptulemuse saamiseks täita puiduga sama tooni kitiga. Selleks võetakse Gap – parketipahtel, mida on olemas erinevaid toone ning tehakse kogu põranda ulatuses diagonaalselt üle pragude tõmmates lauspahteldus, kasutades roostevaba pahtlilabidat.

Kruntlakkimine

Kruntlakkimise eesmärgiks on puidu imamisvõime ühtlustamine ja sileda pinna ettevalmistamine. Kruntlakitud pinnal kuivab pinnalakk ühtlasemalt. Kruntlakk aeglustab päikesekiirgusest tulenevat puidu pleekimist. Kruntlakid kuivavad kiiresti – järgmise kihi saab pinnale kanda juba ca 30 minuti möödudes. Vastavalt kasutatavale töömeetodile tuleb valida sobiv kruntlakk – Kiilto Tempo sobib rulli või pehme lakilabidaga pinnalekadmiseks, Kiilto Urpo sobib teraspahtlilabidaga töötlemiseks. Kuna vesialusel kruntlakk tõstab üles puidupinde, tuleks põrand peale esimest kruntlakikihti kergelt lihvimisklotsi ja liivapaberiga nr. 150-180 üle lihvida. Lihvimistolm eemaldatakse tolmuimeja ja niiske lapiga. Seejärel kantakse pinnale teraslabidaga veel 2 kihti Urpot või üks kiht Tempo-kruntlakki. Kuigi kruntlaki pind tundub täiesti kuiv juba tunni möödudes soovitame pinnalaki pealekandmist alustada järgmisel päeval, selleks ajaks on kruntlakk täielikult kivinenud ja moodustab puidupinnale niiskuse eest kaitsva kihi.

Pinnalakkimine

Pinnalakk annab põrandale kulumiskindluse. Sõltuvalt aluspinnast tuleb valida sobiv töövahend ja lakk.
Vanad, ebatasased laudpõrandad lakitakse piki laudu pintsliga kandes lakk põrandale 1-2 laua laiuselt. Kiilto Rubin pinnalakk sobib hästi pintsliga pealekandmiseks, tasandub hästi ja on lihtne kasutada. Kiilto Rubini võib kanda kanda otse puhtale puidupinnale järgmiselt: esmalt kanna pintsliga pinnale õhuke kiht Rubini, kui esimene kiht on kuivandud, tehakse kerge vahelihvimine ning kantakse pinnale veel üks-kaks paksemat kihti Rubin-pinnalakki.
Uutele, siledaks lihvitud, parkett- ja laudpõrandatele kantakse pinnalakk kas floteks või mohäärlakilabidaga või lakirulliga. Eluruumidesse sobivad pinnalakid on Aku de Luxe või Rubin, ühiskondlikes ruumides, kontorites ja spordisaalides tuleks kasutada suure kulumiskindlusega Kiilto Diamant – parketilakki. Eluruumide puhul saadakse piisav kulumiskindlus 2-3 kihi pinnalakiga, ühiskondlikes ruumides tuleks arvestada ühe lisakihiga. Lakilabidaga saadakse kõige kvaliteetsem lõpptulemus. Kõik Kiilto pinnalakid sobivad lakilabidaga lakkimiseks. Lakirulliga lakkimiseks sobivad Kiilto Rubin ja Kiilto Diamant parketilakid. Esmalt lakitakse laia pintsliga seinaääred ja nurgad, kuhu rulliga on raske ligi pääseda. Seejärel lakitakse rulliga ülejäänud põrand, liigutades rulli rahulikult, et vältida laki vahutamist. Lakkimisel ei tohiks rulli põranda vastu suruda vaid ühtlane lakikiht saadakse rulli oma raskuse abil.

Kui põranda on lakitud, tuleks lakipinda kaitsta kriimustuste, liiva ja vigastuse eest. Toolide ja laudade jalgade alla tuleks paigaldada vilditükid ja esikusse liiva ja pori koguvad matid. Lakitud pinna puhastamisel tuleks kasutada võimalikult vähe vett, igapäevasel koristamisel piisab tolmuimejast ja kergelt niiskest pühkimisest. Kui soovitakse, et lakipinnale kogunenud mustust oleks kergem eemaldada, võib pesuvee hulka lisada Kiilto Parba parketipesuvahendit. Lakitud pindade vahatamiseks sobib Kiilto Stella parketivaha, mis ühtlustab põranda läike ning aitab peita kulumisjälgi käiguradadel.


KIILTO EESTI
Aadress: Läike tee 4, Rae vald 75310
Telefon: 603 1900
kiilto@kiilto.ee
www.kiilto.ee
 
Firmainfo
  KIILTO EESTI (HÜDROISOLATIOON, PÕRANDALAKK, LIIMID, PLAATIMISSEGU, TASANDUSSEGU)

Telefon: 603 1900


 
Ehitus.ee artiklid
Kõik vanemad uudised leiad arhiivist
Login
Kasutaja:
Parool:
Registreeru
Unustasid parooli?


Soovitame
Põrand oma ala proffidelt!
ELUS PEAB VÄRVI OLEMA
Kõik õigused kaitstud 2007 – 2024, ehitus.ee  |  Turismiweb.ee  |  Sisustusweb.ee
e-mail: info@ehitus.ee / tel. 6 818 880