OTSING
  Märgadesse ruumidesse vali omavahel sobiv tootepakett
13.05.2009


Märgade ruumide ehitamine on muutunud tänu kaasaegsetele materjalidele märgatavalt lihtsamaks ja turvalisemaks. Hüdroisolatsioonimaterjalide valimisel tasub eelistada tootjat kelle tootesortimendis on olemas ka muud hüdroisolatsiooni alla ja peale käivad tooted. Sel juhul võib olla kindel, et kasutatavate materjalide omavahelist kokkusobivust on testitud ja konstruktsiooni vettpidavus, põrandatasandussegu kinnipüsivus, plaatide nake hüdroisolatsiooniga on õigete töömeetodite korral tagatud. Korra tehtud – korralikult.

Põrandate valamine

Põrandakallete valamiseks ja põrandaküttekaablite uputamiseks sobib spetsiaalseks selleks välja töötatud põrandasegu - Kiilto Kestonit Termo. Põrandaküttesegu sisaldab klaasfiiberkiude, mis armeerivad valukihi ega lase tekkida temperatuurikõikumistest tingitud pragusid. Segu kasutamine on äärmiselt lihtne – veekogust varieerides saab toote muuta isevalguvaks või vastavalt vähem vett lisades anda põrandale kaldeid trapi suunas. Korraga saab valada kuni 5 cm paksuseid kihte ja enamasti saab põranda ühe valamiskorraga korda. Põrandaküttesegu kuivab käimiskuivaks 4 tunniga. Hüdroisolatsiooni pealekandmisega tuleb oodata veidi kauem – lõplik kuivamine toimub kiirusega 1 cm ööpäevas. Tolmu sidumiseks ja nakkumise tagamiseks tuleb enne Põrandaküttesegu kasutamist aluspind kruntida Kiilto Start Primeriga.

Hüdroisolatsioon

Hüdroisolatsioon kaitseb seina- ja põrandakonstruktsioone veekahjustuste, hallistuse ja niiskuse eest. Levinud väärarusaama kohaselt on plaaditud põranda ja seinapinnad juba iseenesest vettpidavad, kuid siinkohal unustatakse plaadivuugid. Vuukides kasutatav vuugisegu on poorne ning ei kujuta endast veele ja niiskusele kuigi suurt takistust. Vesi imendub plaadivuugist läbi juba 20-30 minuti möödudes ning kahjustab allolevat konstruktsiooni, mis sageli on ehitatud niiskustkartvast kipsplaadist. Sellepärast tuleb hüdroisolatsioonimastiksiga töödelda pinnad, mis puutuvad kokku lausveega või millele pritsib vett. Vannitoa puhul seega põrand, duši- või vanni tagune sein ning kraanikausi ümbrus. Vee pritsimispiirkonnaks loetakse dušist või kraanist horisontaalsuunas 1,5 m kaugusele ning vertikaalsuunas laeni ulatuv ala. Pritsimispiirkonnas tuleb nii seintel kui põrandal teha hüdroisolatsioon. Kiilto on välja töötanud fiiberkiude sisaldava, elastse Kiilto Fibergum - hüdroisolatsioonimastiksi, mis kantakse pinnale pintsli ja rulliga ja kuivanult moodustab kummilaadse ca 1 mm paksuse kihi. Nurkadesse ja kipsplaadi vuugikohtadesse paigaldatakse mastiksi sisse tugevduslint. Samuti tuleb trapitugevdustükkidega armeerida trapikoht. Enne Kiilto Fibergumi pinnalekandmist tuleb kõik tsementalusel aluspinnad nakke tagamiseks kruntida Fibergum Primer nakkedispersiooniga(vt Fibergum tööjuhis). Kipsplaat kruntimist ei vaja aga ehitustolm tuleks sealtki eelnevalt harjaga eemaldada. Hüdroisolatsiooni tegemine ei ole keeruline töö. Kui eelnevalt on tööjuhis läbi loetud, saab hüdroisolatsiooni tehtud igaüks, kel olemas rulli ja pintsli kasutamise kogemus.

Plaadisegu

Aluspinnas olev põrandaküte ja hüdroisolatsioonikiht nõuavad plaadisegult häid nakke- ja elastsusomadusi. Plaadisegu kvaliteedis tingimine võib mõningate aastate möödudes kaasa tuua uue täiendava remondi vajaduse. Soodsaim Kiilto toode plaatide kinnitamiseks hüdroisolatsioonikihile on mittevalguv plaadisegu Kiilto Presto Fix. Mittevalguva segu puhul ei vaja plaadid toestamist ning isegi värskele segule asetatud plaat ei vaju ja püsib oma kohal. Selles on abi näiteks juhul kui plaate on vaja kinnitada uste ja akende kohal olevatele seinapindadele. Inimesele, kes vajab väiksemat kogust plaadisegu, sobib 5 kilogrammisesse plastnõusse pakendatud Kiilto Ultra Fix. Seda on mugav kasutada, kuna tootepakend sobib hästi segamisnõuks. Klaasmosaiikplaatide ning marmori kinnitamiseks sobib hästi valge kergplaatimissegu Kiilto Super W. Kui plaatimisega on kiire saab abi Kiilto Presto Fix - kiirplaatimissegust, mis võimaldab plaaditud pinnal kõndida juba 4 tunni möödudes.

Vuukimine ja silikoonimine

Kui plaadid on paigaldatud hüdroisolatsioonipinnale, tuleks plaadisegul enne vuukimist lasta kuivada 3 päeva, et plaadisegus sisaldav vesi saaks välja kuivada. Vuugisegu kuluks võib arvestada keskmiselt 0,5 kg ruutmeetrile. Kui tegemist on aga 2x2 cm klaasmosaiigiga, kulub vuugisegu ruutmeetrile koguni 2 kg. Siseruumides kasutatakse peamiselt Kiilto Vuugitäidist, mis on peeneteraline ning jätab ilusa sileda pinna. Toonivalik hõlmab 22 erinevat tooni. Välistingimustesse on sobivam Kiilto Klinkervuugitäidis, mille fraktsioon on suurem. Erinevaid toone on 5. Klinkervuugitäidis sisaldab kvartsliiva, mis teeb vuugist vastupidavama. Millist vuugisegu kuhu valida sõltub kliendi maitse-eelistustest. Tuleb aga meeles pidada, et Klinkervuugisegu ei soovitata glasuuritud pinnaga plaatidele, kuna võib kriimustada glasuuri pinda. Kui vuugitäidise jääke on jäänud plaadipinnale või kui plaadid ja vuugid on lihtsalt määrdunud saab pinna puhtaks ja kauniks Kiilto Clean – plaadipesuvahendiga. Vuugitud pinna ja plaatide kaitsmiseks määrdumise eest sobib Kiilto Seal – immutusvahend, mis täidab plaadis ja vuugis olevad mustust koguvad poorid läbipaistva vedelikuga ega lase mustusel sinna nakkuda. Kiilto Sealiga käsitletud vuugid jäävad veekindlamad ning plaadipinnale kantud Seal vähendab märja põranda libedust. Elastne ja hallituskindel Kiilto Sanitaarsilikoon annab plaaditud pinnale viimase lihvi. Kestosil- sanitaarsilikooni värvivalik kattub Kiilto Vuugitäidise toonidega. Sanitaarsilikooniga viimistletakse nurgad ning põranda-seina ühinemiskohad, kus võib esineda konstruktsiooninihkeid.

Testitud ja sertifitseeritud

Kiilto Fibergum – hüdroisolatsioonisüsteem hõlmabki kõik eelpoolnimetatud tooted alates aluspinna krundist kuni silkooni ja vuugiseguni välja. Süsteemi ja selle erinevate komponentide omavahelist kokkusobivust on põhjalikud katsetatud Soome ja Rootsi Riiklikes Tehnilistes Uurimiskeskustes (VTT, PER), mille tulemusena mõlemale tootele anti sertifikaat kasutamiseks märgade ruumide hüdroisolatsiooniks. Sertifikaat tagab toote vastavuse valmistaja poolt reklaamitud omadustele ja nende säilivuse ka pideva veekoormuse all ning leeliselises keskkonnas. Sellega on antud garantii, et sertifitseeritud tooteid kasutades saavutatakse vettpidav ja kauakestev tulemus. Lisaks on testitud ja sertifitseeritud enamlevinud trapitüüpide ja Kiilto veetõkete ühenduse veekindlus ning mitmesugused märgade ruumide konstruktsioonidetailid. Lähemalt saab tutvuda hüdroisolatsiooni sertifikaatide ja detailipiltidega Kiilto koduleheküljel www.kiilto.ee.
Kvaliteetse hüdroisolatsiooni tegemiseks on kasulik küsida nõu ning juhiseid Kiilto Eesti OÜ`st


KIILTO EESTI
Aadress: Läike tee 4, Rae vald 75310
Telefon: 603 1900
kiilto@kiilto.ee
www.kiilto.ee
 
Firmainfo
  KIILTO EESTI (HÜDROISOLATIOON, PÕRANDALAKK, LIIMID, PLAATIMISSEGU, TASANDUSSEGU)

Telefon: 603 1900


 
Ehitus.ee artiklid
Kõik vanemad uudised leiad arhiivist
Login
Kasutaja:
Parool:
Registreeru
Unustasid parooli?


Soovitame
Põrand oma ala proffidelt!
ELUS PEAB VÄRVI OLEMA
Kõik õigused kaitstud 2007 – 2024, ehitus.ee  |  Turismiweb.ee  |  Sisustusweb.ee
e-mail: info@ehitus.ee / tel. 6 818 880