OTSING
  Põrand ja tuba, kuidas valida see ainuõige põrand oma koju.
15.10.2009


Põrand on alus

Põrand on palju enamat, kui vaid asi, millel kõndida. Põrand koos seina ja laega annab ruumile põhitunde. Oma kodu kujundades peaksite ehk esmalt mõtlema põrandale.
Põrand on vundament. Seinad ja lae võib alati üle värvida. Põrand on püsiva iseloomuga. Põranda välimus, s.o. värv, pind, muster ja kõvadus, võivad erinevate liikide osas paljuski varieeruda. Heledast, rahulikust kasest või vahtrast, tammest ja pöögist, kuni tumeda ja põneva pähkli või jarrahini. Uurige nii palju kui võimalik erinevate liikide kohta ja sellest, mida nad Teie ja Teie kodutunde jaoks võivad tähendada.
Teie põrand loob meeleolu.



Suured toad - suured põrandalauad

Kui Teil on suured toad, on tavaliselt kõige sobilikum 1- või 2-lipiline põrand. Pinnad näivad siis tavaliselt õhulisemana ja avatumana. Toa miljöö mõjutamiseks võib kasutada ka mustrite moodustamist. Looge oma toas rahulik või elav miljöö. Põrandad mõjutavad ka toa üldist kuju, selle valgust, seintel ja laes olevaid materjale ja seda, kuidas nad välja näevad. Mööblistiil, mille toa jaoks valite, võib samuti mõjutada seda põhitunnet, mida loote. Suured toad - suured mustrid on põhiline nõuanne.

Väikeses toas on tavaliselt kõige sobilikumad 2- ja 3-lipilised põrandad. nende põrandate väiksemad mustrid aitavad muuta toa näiliselt suuremaks.


Hele või tume põrand?

Loomulik valgus, akende suurus, muu valgustus ja paigutus on mõned asjaolud, mis võivad põranda värvivalikut mõjutada. Tume põrand "neelab" palju valgust ning mõjutab ka toa ruumilisust. Samal ajal võib tume põrand luua toas sooja ja mugava tunde. Hele vaip tumedal põrandal ühendab toa selle heledavärviliste seintega. Hele puitpõrand peegeldab valgust ja muudab toa avaramaks ning võib luua dramaatilise kontrasti tumedate sisekujunduselementidega. Lihvitud ja läikivad põrandad peegeldavad päikesevalgust ja jaotavad seda ümber rohkem kui mati lakiga või loodusliku õliga kaetud põrandad.


















Põrandad tunduvad erinevad

Pinnaviimistluse, mille valite, määrab tunde, mille põrandalt saate. Ning jalad tunnetavad puitu kõige paremini. Kui Te soovite tunda tasast, siledat pinda, valige siidmati viimistlusega põrand. Kui tahate tunda rohkem puidutekstuuri, valige harjatud põrand. Nii nagu põrandad tunduvad pealkõndides erinevad, peegeldavad nad ka valgust erinevalt. Õlitatud põrandad neelavad valgust rohkem kui lakitud põrandad, mis tähendab, et tuba tundub kas suurem või väikem.
Tunnetage põrandat!













Põrandalaudade suund mõjutab ruumi üldmuljet

Suund, kuidas põrandalauad on paigaldatud, mõjutab ruumi ilmet. Harilikult paigaldatakse lauad ruumiga pikisuunaliselt. Ent kõik oleneb loomulikult konkreetse ruumi mõõtmetest. Kui ruum on üsna suur ning pigem ruudukujuline, akende ning loomuliku valgusega vaid ühest suunast, siis soovitame paigaldada põrandalauad valguse langemise suunas. Sel moel on põrand ühtlaselt valgustatud ning ühenduskohad muutuvad peaaegu nähtamatuks

Valige põrand, mis peegeldab Teie stiili

Puidu iseloom on põranda üldise mulje jaoks oluline. Struktuur, muster ja värvivariatsioonid annavad põrandale elava ilme, samas kui rahulik mulje saavutatakse ühtlaselt toonitud põrandaga.


















Materjalide segamine muudab ruumi huvitavamaks ja loob kontraste



Puitpõrand kombinatsioonis tugeva kiviga või kahhelkiviga lisab mõlemale materjalile ilu. Sama tüüpi kontrast saavutatakse pehmete kangaste ja vaipade abil, mis rõhutavad puitpõranda siledat pinda. Kontrastide kasutamine annab Teie kodule huvitava väljanägemise.


Andke viimane lihv on põrandale


Just detailides tunnete ära oskuse ja meisterlikkuse. Te võite valida suure hulga liistude vormide ja lisade hulgast, kõik disainitud perfektse viimistluse tagamiseks.

Soovime, et oma kodu loomine ja põrandate leidmine, mis just Teile meeldivad, on meeldiv ja huivtav protsess.



Aitame rõõmuga Teid avastama huvitav põrandamaailm, Teie Lincona Põrandakeskus


Lincona Põrandakeskus
info@lincona.ee
www.lincona.ee
 
Firmainfo
  TALLINNA LINCONA PÕRANDAKESKUS - PROFIPOOD, HULGIMÜÜK, LADU

Telefon: 610 3706


 
Ehitus.ee artiklid
Kõik vanemad uudised leiad arhiivist
Login
Kasutaja:
Parool:
Registreeru
Unustasid parooli?


Soovitame
Põrand oma ala proffidelt!
ELUS PEAB VÄRVI OLEMA
Kõik õigused kaitstud 2007 – 2024, ehitus.ee  |  Turismiweb.ee  |  Sisustusweb.ee
e-mail: info@ehitus.ee / tel. 6 818 880