OTSING
  Bassein kui kodune minispaa
25.01.2010

Väike suplus koduses basseinis pärast tööpäeva mõjub mõnusa puhkusena ja seda kõike saab nautida aasta ringi.


Esmalt võiks läbi mõelda basseini suuruse ja selle, kas see peaks asuma ruumis sees või hoopis õues. Sellest lähtuvalt tuleb kaaluda tehnilisi võimalusi. Otstarbekas on need tingimused paika panna koos basseini ehitava firmaga.

Moodulbasseinid

Moodulbassein võib olla ümar või ovaalne. Põhja-Euroopas levinud basseinitüübi eeliseks on OÜ Kodubassein juhataja Arne Lõokese sõnul kiire paigaldus kas spetsialisti või tellija enda poolt, mis ei vaja eelnevat ehituslikku juriidilist kooskõlastust.

Moodulbasseini saab teisaldada ning komplekti kuulub kogu vajalik varustus: liivafilter, pump, basseiniredel, koristuskomplekt. Lisaks saab osta massaažiseadme, veealuse valgusti, päikesepaneeli, redeli väikelastele jne.

Kõik moodulbasseinid on sama sügavusega: 1,32 m. Eri firmade ümmargused basseinid jäävad vahemikku läbimõõduga 3,6-7,3 meetrit ning ovaalseid basseine on suuruses 6,1 × 3,6 m kuni 10,1 × 5,5 m. Suurim ovaalne bassein mahutab 60 m3 vett. Moodulbasseinide hinnad jäävad vahemikku 30 000-60 000 krooni.

Kaheksakujulised basseinid on eriti eksklusiivsed. Bassein pikkusega üheksa meetrit ja sügavusega poolteist meetri maksab ilma seadmeteta 75 000 krooni.


Hoolikas arvutamine

Korpuseid saab valida betoonist ja metallist, mis on tugevad püsivad materjalid. Saadaval on ka glasuur- ja kiviplaadi, akrüüli ja PVCga kaetud korpuseid.

Vastavalt sellele, milline on basseini alla jääv kandekonstruktsioon ja selle materjal, tuleb teha tugevdusarvutused.

Basseini keldri laele, teisele korrusele või suuremale rõdule planeerides tuleks raskuseks arvestada üks tonn ruutmeetri kohta. Basseini aluspinnana kasutatakse betooni, penoplasti, vineeri või tihendatud ehitusliiva.

Iga bassein vajab hooldust. Kuigi vett basseinis peaks kodustes tingimustes vahetama vaid umbes iga viie aasta tagant, vajab sealne vesi igapäevast hooldust. Õnneks on selleks olemas vastavad seadmed ja kemikaalid, käsitsi seda tegema ei pea.


Igapäevane hooldus

Saadaval on kloorivabad basseinihoolduskemikaalid, mis sobivad hästi lastele ja allergikutele. OÜ Kodubassein juhataja Arne Lõokese sõnul sõltub basseini hoolduse maksumus suuresti sellest, kui tihti ja missugustes tingimustes basseini kasutatakse (saunast higisena basseini hüpates võib vesi kiiremini häguseks, sogaseks minna kui niisama supeldes). Vastavad juhised saab ostja basseiniostuga loomulikult kaasa.

Maitse järgi lisavarustust
Eraldi saab basseini tellida massaažiseadme, mille odavamate variantide hinnad algavad 2000 kroonist.


Neid on aga võimalik ka rentida firmast Kodubassein, et katsetada toote sobivust. Veealuseid massaažiseadmeid saab paigaldada ka juba olemasolevatele basseinidele. Vastuvoolu ujumise süsteemide hinnaklass algab 40 000 kroonist.

Suure mugavuse ja ökonoomsuse tagab päikesepaneeli ja elektrisoojendi üheaegne kasutamine basseinivee soojendamisel.

Basseinikate aitab hoida sobivat veetemperatuuri. Katteid aitavad kerida spetsiaalsed seadmed. Ohutuskatted kaitsevad lapsi ja koduloomi vette kukkumise eest ning aitavad hoida vee basseinis puhta ja soojana.

Levinuim basseinikate on mullikile, mis sisebasseinidel takistab vee auramist ja niiskuse levikut. Mullikile hind algab 128 kr/m2.


Tasub teada
Alati ei pea ehitama uut basseini, vaid võib lasta ka olemasoleva renoveerida.
Nupukas idee on ehitada kasutuna seisvast remondikanalist garaažis mõnus bassein.
Kui suure basseini ehitamine tundub liialt ambitsioonika ettevõtmisena, aitab lõõgastuda ka puidust kümblustünn, kus saab mõnuleda nii üksi kui ka mitmekesi. Tünni juures annab mõnusa lisaefekti selle kasutamine talvel õues, kui õhk väljas on külm, ent vesi tünnis soe. Naabrite kadedad pilgud on garanteeritud!

kodubassein.ee

 
Firmainfo
  HELAR CRYPTOGRAPHY KODUBASSEINID

Telefon: 607 6314


 
Ehitus.ee artiklid
Kõik vanemad uudised leiad arhiivist
Login
Kasutaja:
Parool:
Registreeru
Unustasid parooli?


Soovitame
Põrand oma ala proffidelt!
ELUS PEAB VÄRVI OLEMA
Kõik õigused kaitstud 2007 – 2024, ehitus.ee  |  Turismiweb.ee  |  Sisustusweb.ee
e-mail: info@ehitus.ee / tel. 6 818 880