OTSING
  Süstime seinad soojaks!
02.02.2010



See on ainus võimalus kui Teie maja seinakonstruktsioonis on Õhutühimikud.
*Soojustatava maja fassaadi ci ole vaja lõhkuda;
*Soojustamine on kiire ja efektiivne;
*Teie küttekulud vähenevad märgatavalt;
*Termovaht on veeauru läbilaskev ja vett mitteimav materjal;
*Termovaht on suurepärane soojusisolaator;
*Termovahul on hea tulepüsivus:
*Termovahuga soojustamine on väga soodne.

Tihtipeale hakatakse saabuva talve peale mõtlema ja oma maja soojapidavuse pärast muretsema alles sügisel.
Nõukogude ajal ehitatud majade välisseintes on tavaliselt õhuvahed, mida peeti soodsamaks ja parimaks soojustuseks. Tegelikult toimivad õhuvahed lõõridena, mille kaudu suur osa soojusest ruumidest välja pääseb. Majas soojenenud õhk tõuseb tühjas õhuvahes üles ning umbes 70% soojusest juhitakse hoonest välja. Selle asemele aga tuleb erinevate hõredate kohtade kaudu altpoolt sissetungiv külm õhk. Soe õhk, mis ei ole jõudnud pööningu kaudu välja pääseda, puutub vastu külmi välistelliseid, annab oma soojuse nendele edasi ja vajub jahtudes allapoole, kuni saab jälle siseseinast soojust. Niisugune seinte kaudu toimuv konvektsioon põhjustab üle 20% sooja õhu kadudest. Selle ,,korstna" kaudu läheb soojus hoonest välja palju kiiremini kui inimesed seda ette kuju­tavad.
Paljud on seda mõistnud ning üritanud oma maja soojustada, kattes välisseinad kas villa või vahtpolüstüreenist soojustusplaatidega. Selline soojustusviis nõuab ilmtingimata kõigi välisseinte uut viimistlemist nii, et kogu ettevõtmine läheb üsna kulukaks. Kui soojustada seinad väljastpoolt, siis õhuringlus tühjades õhuavades ainult aeglustub, kuid soojus juhitakse sellegipoolest välja.
Millega täita seina sees olev lõõr, kui maja on juba valmis ehitatatud? Kasutatav materjal peab täielikult täitma seintes olevad õhuvahed ning peatama seintes kogu õhuringluse, sest vaid liikumatu õhk on parim soojusisolaator. Soojustusmaterjal peab olema stabiilne, vastupidav ega tohi imada niiskust. Materjal ei tohi ka suurendada seinte mahtu – see ohustab maja tarindeid.
Kui õhuvahed täita teralise ainega, tuleb arvestada seda, et:
*ehkki õhk ringleb endisest aeglasemalt, lahkub täitegraanulite vahelt siiski suur osa soojusest; *Õõnsuste täituvus peab olema 100%
*teraline soojustusmaterjal võib väikestest avadest välja pudeneda;
*enamik teralisi aineid muutub pudedaks ja niiviisi tekivad uued õhuvahed;
*seinte õhuvahesid on raske täita teralise ainega nii, et seinte välisilmet ei rikuta.



Tunduvalt tõhusam moodus on täita seinte õhuvahed Termovahuga, mis seinte välisilmet ei riku, täidab korralikult kõik õhuvahed ning ei lase õhul ringelda.
Mida peab arvestama väheste kogemustega majaomanik, kui ta peab paljude tehnoloogiate, materjalide ja nende omaduste ning hindade seast valima kõige sobivama? Kui tehakse vale valik, on viga hiljem väga raske parandada.
Termovahutehnoloogia valiku kasuks räägivad:
*vahu omadused (ei ima niiskust, laseb veeauru läbi, ei suurenda seina mahtu, soojustakistus on hea)
*pikaealisus
*seina õhuvahede täielik täitmine

Termovaht-mis see on?

Spetsiaalsete ainete vesilahused segatakse seadmetes vajalikes suhetes kokku ja segu muudetakse suruõhu abil vahuks, mis süstitakse seintes olevatesse tühimikesse. See soojustusvaht koosneb miljonitest väikestest katkistest õhumullidest. Tahkudes muutuvad need peh­meks, valgeks, vett mitteimavaks materjaliks - Termovahuks. See materjal loodi 1958. a Taanis spetsiaalselt elumajade seintes olevate tühjade õhuvahede täitmiseks ega oma midagi ühist kunagi Venemaal kasutatud vahtisooliga.
Selle tehnoloogia abil Taanis ja teistes riikides on siiani soojustanud üle saja tuhande hoone. 1994. a hakati seda tehnoloo­giat kasutama ka Leedus, alates 1999. aastast Lätis ja aastast 2006 ka Eestis.
Keskmise suurusega maja soojustamiseks kulub umbes üks päev suurema maja korral -kaks.
Lisaks sellele on soojustustööde teostamiseks vaja elektrienergiaallikat õhukompressori mootori toiteks ning vett. 1m3 Termovahu valmistamiseks kulub umbes 35 liitrit vett.
Kõik tööd teostatakse maja välisküljel kiiresti ja sujuvalt.
Termovaht peatab õhu liikumise seinas täie­likult, samas aga laseb seinal hingata, ei nõua mingit täiendavat isolatsiooni ja teenib ainu­laadselt kaua.


www.therm.ee
 
Firmainfo
  Therm

Telefon: 5660 6010
E-mail: Saada kiri
WWW: www.therm.ee


Aadress: KEEMIA 24, TALLINN, Harjumaa
Reg. kood: 11343909
 
Ehitus.ee artiklid
Kõik vanemad uudised leiad arhiivist
Login
Kasutaja:
Parool:
Registreeru
Unustasid parooli?


Soovitame
Põrand oma ala proffidelt!
ELUS PEAB VÄRVI OLEMA
Kõik õigused kaitstud 2007 – 2024, ehitus.ee  |  Turismiweb.ee  |  Sisustusweb.ee
e-mail: info@ehitus.ee / tel. 6 818 880