OTSING
  Mida peab teadma majapaketi valikul?
03.05.2010


Oma maja ehitamiseks on lihtsaim viis tellida moodulmaja. Moodulmajade tootjad turustavad oma toodangut majapakettidena. Mida peaks teadma majapaketi valikul? Millele peaks tähelepanu pöörama.

Moodulmajade tootjate tehasepakette on esmapilgul lihtne valida, kuid siin peituvad ka mõningad riskid. Kataloogides on majade kohta väga ilusad pildid ning seetõttu tekib inimestel ettekujutus, et sellise paketi ostmisel ongi lõpptulemuseks pildi peal toodud maja. Siinkohal aga peab arvestama, et nn. tehasepakett sisaldab ainult teatud mahus materjale ja töid. Hinnanguliselt peaks arvestama, et tehasepaketi maksumus on umbes 30-35% kogu kodu rajamise investeeringust. Sageli kakuleeritakse maja soetamisel liigselt ainult tehasepaketi hinnaga, mis pole aga kaugeltki piisav.

Tootjate idee on see, et paketi ostja saab ilmastikukindla majakarbi püsti ning seda oleks võimalik teha võimalikult lühikese ajaga. Seetõttu ei sisalda sellised paketid ajamahukamate tööde nagu näiteks vundamendi ehitust, katusekatte paigaldust, räästalaudasid, välisvoodri ehitust ja muidugi ka sisetöid.

Erinevate tootjate majapakettide vahel valides ei tohi võrrelda ainult paketi hinda, sest paketid on sageli väga erineva sisuga. Näiteks mõni pakett sisaldab tavapärasele sisule ka lisamaterjale nagu katusealuse soojustust, katusekive või isegi välisvoodri materjali. Tõsi, need on enamasti ainult materjalid ning pakett ei sisalda nendega seotud ehitustöid ja lisamaterjali paigaldust. Kvaliteedilt väga erinevad võivad olla ka majade aknad ja uksed. Seega paketi sisu peaks väga põhjalikult läbi vaatama ja pakette korralikult võrdlema.

Oma esimest maja ehitades on sellist pakettide võrdlust sageli raske teha ja sellisel juhul soovitan küsida hinnapakkumist „Võtmed kätte” lahendusena. Selline hinnapakkumine sisaldab täpsemat lahtikirjutust ning mis peamine, on võimalik saada teada kogu maja ehitamiseks vajalik summa.

http://www.majaehitaja.ee/mida-peab-teadma-majapaketi-valikul/
 
Firmainfo
  Majaehitaja.ee

Telefon: 5692 5317


 
Ehitus.ee artiklid
Kõik vanemad uudised leiad arhiivist
Login
Kasutaja:
Parool:
Registreeru
Unustasid parooli?


Soovitame
Põrand oma ala proffidelt!
ELUS PEAB VÄRVI OLEMA
Kõik õigused kaitstud 2007 – 2024, ehitus.ee  |  Turismiweb.ee  |  Sisustusweb.ee
e-mail: info@ehitus.ee / tel. 6 818 880