OTSING
  Konsulteeri asjatundjatega
03.12.2010

Oskamatu võib teha ettearvamatuid vigu, inimeste fantaasia on piiritu.


Viimistlusvahendit on üritatud klaasiga maha nühkida, hõõrutakse pinnale vagusid sisse, märjatakse spooni (seda ei tohi mitte mingil juhul märjata, mustuse mahasaamiseks võib ettevaatlikult puhastada niiske, mitte märja lapiga). On puidu kallale ka peitliga mindud.

Masinlihvimine on igal juhul riskantne, ohutum on käsitsi lihvimine, aga ka nii on võimalik spoon läbi lihvida. Kõige parem soovitus oleks inimestele see, et pidage nõu spetsialistidega, uurige erinevat kirjandust, arvestage restaureeritava pinna iseloomuga.

Restaureerijatega on võimalik kokkuleppele jõuda: näiteks on huvilistel võimalik nädal aega asjatundjate kõrval õppida ja vaadata, kuidas asjad käivad, mitte kohe ise mõtlematult tegutsema asuda. Konsulteerimine on alati mõistlik.

Mööblirestaureerija meelespea

Mitte mingil juhul kuivatada mööblieset päikese käes või ahju kõrval, sest siis kipub puit elama ja mängima hakkama.

Spoonitud eseme lihvimisel tuleb olla eriti ettevaatlik, sest spoonitud pind on väga õhuke ning sellest on lihtne läbi lihvida.


Igasuguse keemia kasutamisel tuleb jälgida ohtusnõudeid – kummikindad kätte ja kaitseprillid ette. Puidust ornamentide ja treitud detailide puhastamiseks on kõige parem kasutada keemiat, sest lihvimine ei anna nii head tulemust ja kogenematu lihvija võib need ornamendid ja detailid nässu keerata.

Kõige raskem on värvi maha saada tamme- või saarepuidult, sest puidu poorid on värvi täis. Pärast värvi kuumusega eemaldamist jäävad puidule pisikesed värvised täpid. Siis tuleks veel üle puhastada keemiaga, et need poorid puhtaks saaksid. Kui see ei aita, saab neid pisikesi auke värvist puhtaks nokkida nõela abil.

Kindlasti tuleb peitsida pikikiudu, nagu lihvimiselgi. Peitsimisel (ja ka lakkimisel) liikuda seestpoolt väljapoole ja altpoolt ülespoole.

Poleerimine oleks soovitav jätta spetsialistile, sest see on selline töö, mida õpitakse aastaid ja aastaid...
 
Firmainfo
  MÖÖBLI PARANDUS, REMONT, RESTAUREERIMINE, SADULSEPA -POLSTRITÖÖD. JAANUS PIHELGAS OÜ

Telefon: 621 1854
E-mail: Saada kiri
WWW: www.antiik-restaureerimine.ee


Aadress: Kesk-Sõjamäe 3 E, Tallinn 11415, Harjumaa
Reg. kood: 10101742
 
 
  Lisakontaktid:
jaanuspihelgas@hot.ee
 
Ehitus.ee artiklid
Kõik vanemad uudised leiad arhiivist
Login
Kasutaja:
Parool:
Registreeru
Unustasid parooli?


Soovitame
Põrand oma ala proffidelt!
ELUS PEAB VÄRVI OLEMA
Kõik õigused kaitstud 2007 – 2024, ehitus.ee  |  Turismiweb.ee  |  Sisustusweb.ee
e-mail: info@ehitus.ee / tel. 6 818 880