OTSING
  Unikaalsed soome metsadest pärit parketid - Saima Disain
15.11.2013


Kevadiselt lõhnav kasemets pakub sisemist rahu ning ruumi uutele mõtetele. See avardab, inspireerib, julgustab ja rahustab. Anna metsale veidike aega ning ootamine saab tasutud viisil, mida näed ja naudid igapäevaselt pikkade aastakümnete jooksul.

Karelia-Upofloori Saima Disain -parketid on unikaalsed disaintooted, mis pärit soome metsadest. Nendesse on pandud särav ning väärikas Soome arhitektide ja disainerite looming – eksimatu oskus teha visiooni, inspiratsiooni ja tunnete abil tooteid, mis täidavad rangemadki nõuded visuaalsuse ja toimivuse osas.

SAIMA CLASSIC


Saima Classic on ehe ning algupärane disain-parkett, mida on toodetud juba aastakümneid. Saima Classic-u mustrite idee pärineb Aino ja Alvar Aalto töödest, nende viisist kasutada kasevineeri näiteks mööbli valmistamisel. 40- ja 50-ndatel aastatel turule toodud Kotka-parkett, mida Aaltod kasutasid Sunila tehase territooriumil asuvate elamute põrandatel, oli Saima eelkäijaks. Karelia-Upofloor Oy toodab Saima-disainparkette hoides au sees selle algupärasust. Saima on säilitanud algupärase visuaalse ilme. Saima nn peenejooneline-efekt tuleneb kasevineeri kasutamisest. Tänu kasevineeri vertikaalsele paigutusele peegeldab Saima valgust ja värve unikaalsel moel.

Saima Classic-parketid on saadaval 300, 600 ja 1200 mm pikkuste laudadena ning täispikkuses (2266 mm) liimivaba lukk-punn ühendusega laudadena.

SAIMA VÄRVITOONID


Valguse ja värvide mäng

Saima on ka värvikas. Raita, Wirkkala ja Ruska on toodetud läbivalt värviliseks peitsitud kasevineerist. Nende värvid peegeldavad valgust sama unikaalselt, kui algupärane Saima Classic. Saima Lumi pind on töödeldud valge mati lakiga. Ühtekokku viis värvitooni loovad valiku, mille abiga saab kujundada parima võimaliku mustri nii ühiskondlikele-, kui ka kodu põrandatele.

SAIMA LUMI


Saima Lumi on valge mattlakk pinnatöötlusega parkett, mis annab põrandale erilise välimuse. Lumi on rahuliku ilmega, ühtlaselt hele, peaaegu valge. Sobitades teiste Saima-värvitoonidega loob see põnevaid kontraste.

Saima Lumi on saadaval 300, 600 ja 1200 mm pikkuste laudadena ning täispikkuses (2266 mm) liimivaba lukk-punn ühendustega laudadena.

SAIMA RAITA


Saima Raita on Pekka Toivaneni kujundatud, põneva ilmega disain-parkett. Kasevineeri kihtide hulgas on tumehalliks (Wirkkala-halliks) töödeldud triibud. Raita sobib eriti hästi kokku teiste Saima-kollektsiooni kuuluvate parkettidega ning loob huvitavaid pindu ka eraldi kasutades kas põrandatel, seintes või miks mitte ka lagedes.

Saima Raita võitis hinnatud red dot disainiauhinna aastal 2009.
Saima Raita on saadaval 300, 600 ja 1200 mm pikkuste laudadena.


SAIMA RUSKA

Saima Ruska on läbivalt toonitud konjakipruuniks. Ruska abil saab luua sooja ning hõõguva tooniga põranda. Ruska on samuti lihtsalt kokku sobitatav teiste Saima-kollektsiooni põrandatega.

Saima Ruska on saadaval 300, 600 ja 1200 mm pikkuste laudadena.


SAIMA WIRKKALA

Saima Wirkkala herilasepesa hall värvitoon nii nagu nimigi viitab, on Tapio Wirkkala kujundatud. Wirkkala sooviks oli kujundada midagi uut Saima-kollektsiooni. Ta kutsus uut värvitooni herilasepesa halliks ning lasi materjali läbinisti halliks värvida. Wirkkala kasutas samat parketti maailmanäituse põranda kujundamisel ja ligi miljon inimest maailma erinevates paikades käis hallil Saima-parkettpõrandal.

Saima Wirkkala hall toon on tehtud täpselt sama värviretsepti järgi nagu aastal 1980. Ainulaadseks teeb Wirkkala-värvi ka kasevineeri läbinisti toonimine. Wirkkala nagu teisedki Saima-parketi läbinisti toonitud parketid peavad vastu kulumisele ilma esialgset värvitooni muutmata.

Saima Wirkkala võtis hinnatud rahvusvahelise red dot disainiauhinna aastal 2009. .
Saima Wirkkala on saadaval 300, 600 ja 1200 mm pikkuste laudadena.

RED DOT DISAINIAUHIND


Saima võitis hinnatud red dot disainiauhinna aastal 2009 Wirkkala- ja Raita-kollektsioonidega. Disainer Pekka Toivanen ja Helsingi sisekujundusbüroo Muotohiomo osalesid uuenenud Saima-tootepere kujundamisel.

red dot on maailma suurim ja hinnatuim disainialane auhind. Aastal 2009 taotles auhinda 1400 firmat 49 maast kokku 3231 toote või tootekontseptsiooniga. Rahvusvaheline zhürii hindas võistlusel osalevaid tooteid mitmete kriteeriumite alusel nagu innovatilisus, funktsionaalsus ja kvaliteet. Igal aastal vahetuvasse zhüriisse kuuluvad tuntud disainerid ja disainiala asjatundjad üle maailma, kes teevad otsuse iseseisvalt ning erapooletult. See kindlustab võistluse tõsiseltvõetavuse ning rahvusvahelise heakskiidu. red dot auhind on pitseriga kvaliteedimärk, mis kinnitab saaja kuulumise parimate hulka nii disaini, kui ka ärivaldkonnas.

Auhinnakategooriaid on kokku kolm: "red dot auhind: tootedisain", "red dot auhind: kommunikatsiooni disain" ja "red dot auhind: kujunduskontseptsioon". Saima võitis auhinna tootedisaini–kategoorias "Arhitektuur ja sisekujundus". Tootekategooriaid on palju, kodu sisustusest kuni arvutiteni, tootmisliinidest laboratooriumisisustuseni ja autodest mobiiltelefonideni.

Saima Disain-parkettidega saad tutvuda: Tallinnas RMStuudio salongis Pärnu mnt. 110; Karelia-Upofloor esindussalongis Läike tee 2/2, Rae vallas ja Tartus RMStuudio salongis Sõbra 54.
 
Firmainfo
  UPOFLOOR EESTI

Telefon: 656 2753, 506 3550


 
Ehitus.ee artiklid
Kõik vanemad uudised leiad arhiivist
Login
Kasutaja:
Parool:
Registreeru
Unustasid parooli?


Soovitame
Põrand oma ala proffidelt!
ELUS PEAB VÄRVI OLEMA
Kõik õigused kaitstud 2007 – 2024, ehitus.ee  |  Turismiweb.ee  |  Sisustusweb.ee
e-mail: info@ehitus.ee / tel. 6 818 880