OTSING
  Isikupärane mööbel igasse ruumi
07.12.2007


Tänapäeval dikteerib tootmine inimestele nende valikud. Tehastes valmistatakse järjest rohkem masstoodangut ja inimesed ostavad seda meeleldi, uskudes ette dikteeritud trende ja moevoolusid. See on tingitud asjaolust, et paljud inimesed üritavad teha elamist enda jaoks lihtsamaks, püüdes oma valikutes võimalikult palju sarnaneda teistega. Siinjuures jäävad vähemusse individualistid, kes ei soovi massikultuuriga kaasa minna.
OÜ Santor valmistab mööblit just sellistele inimestele, kes armastavad isikupärast sisustust. Iga ese on valmistatud käsitööna ühest puutüvest ning selle juures on säilitatud osa puidu looduslikust pinnast, näiteks jäetakse sageli lahtiseks sobiva suurusega kuivamispraod, mõnel esemel võib märgata üraskiuurdeid ning töötlemisjälgi. Igal asjal on oma ajalugu, mõni mööbliese on valmistatud 460 aasta vanusest Lapimaa kelomännist, mõni koguni Tartu kesklinnas sõjas kuulid sisse saanud tammetüvest. Samuti on üheks materjaliks keset lagedat karjamaad hiiglasuureks kasvanud kuusk. Jändrikud puupakud on inspireerinud siduma end Põhjala müütiliste tegelastega ja seetõttu on nad saanud endale ajaloost ka nimed. Nimed ja meistrimärk ning valmistusaeg on graveeritud igale esemele. Kokku nimetatakse seda mööblit Legendmööbliks, sest esemed sisaldavad ühtaegu nii ajalugu kui ka tulevikku. Mõni ese on valmistatud ajaloolisest materjalist, detailidesse aga on lisatud tehnoloogilist materjali või siis on teise, moodsama mööblitüki juures kasutatud vanaaegseid või looduslikke materjale.

Looduslik kombineeritud töödelduga


Suurtes tehastes valminud toodang on reeglina väga tasakaalus, selle juures ei ole mingeid üllatuslikke kontraste. Legendmööblis on aga looduse originaaljooni kombineeritud geomeetriliste joonte ja pindadega, sümboliseerides sellega looduse ja inimese ühtekuuluvust. Näiteks on kombineeritud naturaalset puitu klaasi või nahaga, lisatud kroomitud või sepistatud detaile. Samuti on mõne eseme puhul töötlemata puidupind kõrvuti ülevärvitud loomanahaga ning lisatud sinna kroomdetaile. Legendmööbli hooldamine on imelihtne, kõik esemed on veekindlad ja neid võib puhastada lausa märja lapiga, samuti võib vastavalt vajadusele kasutada puiduõli ja vaha. Puhastamine on sama lihtne kui laminaatmööbli puhul ning mõneti isegi veel mugavam – teatavasti ei või laminaat- ja spoonpindade liitekohtadesse ju niiskust sattuda.

Sobivad nii modernse kui klassikalise sisustusega


Santori sisustust on ostetud nii modernsetesse kaminatubadesse, elutubadesse ja terrassidele kui ka palkmajadesse, sauna ja aedadesse. Mõni ese sobib suurepäraselt ka kõige kaasaegsemasse keskkonda, teine sobiks aga paremini kokku näiteks maalähedasema sisustusega. Väliskeskkonnas kasutatavate esemete puhul on viimistlus ilmastikukindel.


Mööbli mõõtude puhul on võetud arvesse, et asju oleks võimalikult mugav ja käepärane kasutada ning klient saab lisada ka oma koduga sobivaid patju, linikuid, vaase ja muud seesugust.
Mõned esemed on valmistatud ka tellija erisoove arvesse võttes.
Ostja võib arvestada kindlasti ka sellega, et mööbel jätkab esimeste aastate jooksul muutumist. Kuna tegemist on naturaalse puiduga, siis selle lõplikuks hääbumiseks kulub umbes seitse aastat ja selles ajavahemikus võib juhtuda, et pinna sisse tekib näiteks mõni väike pragu juurde. See on loomulik ja lisab materjalile naturaalsust ja isikupära.
 
Ehitus.ee artiklid
Kõik vanemad uudised leiad arhiivist
Login
Kasutaja:
Parool:
Registreeru
Unustasid parooli?


Soovitame
Põrand oma ala proffidelt!
ELUS PEAB VÄRVI OLEMA
Kõik õigused kaitstud 2007 – 2024, ehitus.ee  |  Turismiweb.ee  |  Sisustusweb.ee
e-mail: info@ehitus.ee / tel. 6 818 880