OTSING
  Kristel Haidak avas klaasvitraaži debüütnäituse
05.08.2014


* Sind oodatakse…
Tallinna Lennujaamas avati vitraažikunstnik Kristel Haidaku esimene autorinäitus „Sind oodatakse...“. Paralleelselt galeriinäitusega avati ka virtuaalnäitus aadressil www.artgallery.ee. Näituse 11 klaasvitraažist kaks kingib kunstnik Tartu Ülikooli Kliinikumi lastekliinikule.


„Vitraaž on üks väärikamaid ja põnevamaid kunstiliike, mille ilu loob kodudesse hubasust ja meeldivat meeleolu, kuid sobib kaunistama ka töökeskkondi ja avalikku ruumi. Vitraažil on lisaks ka praktiline väljund, nii pakub see kaitset sissekiikavate pilkude eest, kuid jätab alles loomuliku valguse,“ ütles vitraažikunstnik Kristel Haidak.


„Vastavatud vitraažinäitus kõneleb iga külastajaga pisut erinevalt, sest ootamise tunne on ju meile kõigile tuttav, olgu selleks siis elevust tekitav või kurblik-igatsev ootus. Ootamisele ja sellega seotud lootustele pühendatud näituse jaoks on ideaalne asukoht lennujaam kui lahkumiste ja taaskohtumiste paik,“ ütles vitraažikunstnik Kristel Haidak.


Kõik väljapandud tööd on valminud selle näituse jaoks, teiste seas ka kaks spetsiaalselt lastekliinikule loodud vitraaži, mis on teiste näitusetöödega võrreldes värviküllasemad ja lapsemeelsemad, et väikeste patsientide igapäevast keskkonda rõõmsamaks ja helgemaks muuta.

Tartu Ülikoolis maalikunsti eriala õppinud Kristel Haidak on vitraažikunstiga tegelenud üle kümne aasta, kuid „Sind oodatakse...“ on kunstniku esimene autorinäitus. Näitus on avatud kõikidele huvilistele lennujaama lahtioleku aegadel septembrikuu lõpuni Tallinna Lennujaama galeriis, reisiterminali teisel korrusel. Näituse külastus on tasuta.

Facebook
www.klaasvitraazid.ee


* Mineviku peegeldus

* Soovikildude läkitus

* Sisekaemus

* Sind oodatakse…



* Päevalilled

* Liblikad

* Rohelusse!


* Rohelusse!

* Kaks inglipoissi

* Maailmapilt
 
Ehitus.ee artiklid
Kõik vanemad uudised leiad arhiivist
Login
Kasutaja:
Parool:
Registreeru
Unustasid parooli?


Soovitame
Põrand oma ala proffidelt!
ELUS PEAB VÄRVI OLEMA
Kõik õigused kaitstud 2007 – 2024, ehitus.ee  |  Turismiweb.ee  |  Sisustusweb.ee
e-mail: info@ehitus.ee / tel. 6 818 880