OTSING
  10 nippi kuidas ülikooli korterist teha kodu
17.10.2014

Tahad kaunistada oma esimest korterit nii, et see tunduks kokku pandud mitte kokku visatud? Proovi neid lihtsaid ideid nutika ilme saavutamiseks.

Sinu kodu peaks sind toetama, aitama lõõgastuda väsitava päeva lõpus ja kui sa oled üliõpilane, siis hoidma sind läbi pikkade õppesessioonide. Aga kui räägime, et see on sinu esimene korter, siis kodutunde loomine võib olla paras väljakutse. Ei ole palju tahetud soov, et sinu üürikas näeks välja rohkem lihvitud ja isiklik kui keskmine ühikas.

Need 10 soovitust on hea koht kust algust teha olenemata sinu eelarvest.

1. Osta paarikaupa. Odava leiu kasutamise parima tulemuse saavutamiseks on ostmine mitme kaupa. Üks vaas, lamp või tumba on OK aga paar näeb välja kui tahtlik kujunduse valik. Selles elutoas, paar lihtsaid põrandani ulatuvaid peegleid, mis on kinnitatud seinale kõrvuti teevad selle väikse toa ruumikamaks. Samal ajal paar toole loovad kutsuva koha külalistele. Väikesed, paindlikud sisustuselemendid kipuvad olema vähem kallid kui suured esemed ja neid on kerge ümber paigutada ning kasutada eri viisidena tulevikus.


2. Uhkelda voodipesuga; säästa mööblilt. Lihtne voodiraam teeb oma töö ära ja käepärane öökapp taaskasutuskeskusest peaks maksma minema üsna vähe.
Säästa saad nendelt esemetelt ja kulutada natuke rohkem voodipesule. See, mis on sinu voodis, muutub ruumi keskpunktiks. Sa magad seal, seega on see väärt koht natuke suurustleda.


3. Proovi tahvli kleebiseid. Meeldib tahvlisein, aga ei saa värvida oma rendikas? Selle asemel proovi tahvli kleebiseid. Need on eemdaldatavad ja teeb imesid, ergutades üles igava seinavärviga suuri avarusi.

Muidugi kui soovid nii väga midagi tahvli värvi värvida siis see ei pea olema sein. Mõne kihi tahvlivärviga saab peaaegu kõike muuta tahvli pinnaks. Alustuseks on hea vana peegel, millel on huvitav raam. Ja kui sa ei saa seda seinale riputada, kuna sinu üürilepingus on punkt, et auke ei tohi seina teha, siis lihtsalt aseta see kapile või lauale, mis on lükatud vastu seina.


4. Vali mõni suur kunstiteos, et tuua fookus seintele. Suur kunstiteos nagu trükitud lilleõis siin fotol on suurepärane võimalus lisada ruumi isikupära ilma maalita. Või proovi seinale kinnituvat taimekasti, mis on täis lihaktaimi või värskeid ürte. Kardad, et suretad välja elavad taimed? Alati on võimalus kasutada ka kunsttaimi.

5. Hoia asju klaaspurgis. Kõike alates pastast ja kohvi ubadest kuni kontoritarveteni näevad klaaspurgis head välja. Ja selleks ei pea need olema uhked. Kast suuri klaaspurke on võimalik leida alla 10 euro. Või isegi pese purgid ja taaskasuta neid, selle asemel, et prügikasti visata.

6. Mõtle uusi kasutusviise kleepribadele ja konksudele. Ära lase reeglist ühtegi-auku-seinas peatada nautimast kunstiteoseid, peegleid ja isegi seinavalgusteid sinu korteris. Tugevamad versioonid kleepribadest ja konksudest või isegi takjapael võivad olla suureks abiks kui elad üürikorteris. Proovi kasutada neid naelte ja konksude asemel, et riputada väiksemaid pildiraame, kergeid peegleid ja isegi seinavalgusteid.


7. Võta omaks klambriga valgustid. Kinnitusklambriga valgustid võivad olla mugav viis, kuidas lisada valgust just sinna kuhu sul vaja on ning kõige väiksemad versioonid näevad viisakad välja. Kasuta neid kui öökapi valgusteid või kinnita klambriga mõned oma raamaturiiuli külge, kappi, köögi tööpinna kohale või ükskõik kuhu, kus tahad lisa valgustust.


8. Lisa midagi pehmet. Võlts lambanahaga kaetud tool, pehme pleed diivanil või kootud tekk voodil tekitab ruumis hubase ja koduse tunde. Soe vaip jalge all aitab ka tohutult. Proovi madala kõrgusega vaipa söögitoas (lihtsam puhastada) ja midagi väga sooja ja kohevat oma voodi kõrval nii, et saad külmal hommikul oma varbad sinna sisse poetada.


9. Kui kahtled lisa mõned korvid. Seisad vastamisi organiseerimis probleemiga? Mis iganes see ka on või mis ruumis see on, siis ilmselt korvid aitavad. Vali pealt lahtised korvid kui tahad, et oleks hea selle sisu näha ja kaanega korvid kui tahad asju varjata.


10. Luba endale midagi lihtsalt sellepärast, et see meeldib sulle. See on sinu korter – ära seda unusta! Seega kui su eelarve lubab, siis mine ja premeeri end nende ilusate küünaldega, selle terraariumi alusega või selle kunsti raamatuga, millel oled pikemat aega silma peal hoidnud. Lihtsalt sellepärast, et armastad neid mis hakkab sinu esimest rendikast tundma kui kodu. Personaalselt valitud esemed, mis sulle lihtsalt meeldivad hakkavad rendikas tekitama kodu tunde.


Ütle meile: Kui sa oled just alustanud, mis on suurim kujunduse väljakutse sinu korteris või ühikas? Kui sa ei ole just alustanud siis jaga lugu oma esimesest kohast!


www.bhavintaylordesign.com
allblckeverything.com


www.duodisain.ee
Facebook





* Siin paar Ikea punaseid metallist kappe, mis loovad pikema puhvetkapi ilme. Illusioon, et need on üks ese kinnitatakse kahe kokkusobiva lambi asetamisega kapi mõlemasse otsa.



* Tahvlivärviga kaetud peegel






 
Ehitus.ee artiklid
Kõik vanemad uudised leiad arhiivist
Login
Kasutaja:
Parool:
Registreeru
Unustasid parooli?


Soovitame
Põrand oma ala proffidelt!
ELUS PEAB VÄRVI OLEMA
Kõik õigused kaitstud 2007 – 2024, ehitus.ee  |  Turismiweb.ee  |  Sisustusweb.ee
e-mail: info@ehitus.ee / tel. 6 818 880