OTSING
  Uued tuuled infrapunasaunade valikus
08.04.2015

IREDsauna on kaubamärk, mis on tuntud kui infrapunasaunade maaletooja ning hulgi- ja jaemüüja ja on Baltikumis ainus, mis pakub ka infrapunasaunade kombineeritud mudeleid nagu infrapuna - aurusaunad, infrapuna - dušipaneelid ja infrapuna - massaažisaunad. Turul on seni tegutsetud juba 9 aastat.

Infrapunasaunadest

Tänu kuulsa jaapani dr Tadashi Ishikawa eelmise sajandi keskel avastatud unikaalsetele omadustele, võitsid infrapunasaunad suure populaarsuse terve eluviisi viljelejate hulgas. Kõigest 30-minutiline protseduur infrapunasaunas annab teile suure energialaengu, väljutab higiga kehast toksiinid ja jääkained.

Regulaarne infrapunasauna kasutamine avaldab ravitoimet lihastele, liigestele, veresoonkonnale, aitab ennetada külmetushaigusi, kergendab paljude krooniliste haiguste kulgu ja annab kosmeetilise ja üldtervendava efekti. Kompaktsed ja ökonoomsed infrapunasaunad sobivad nii eramutesse kui ka korteritesse.


* Classic-4 infrapunasaun

Peamised põhjused, miks infrapunasauna endale koju soetada

1. Infrapunasauna kasutamisega saab nautida lõõgastavat ja puhastavat protseduuri, millele alternatiive ei ole.
Infrapunasauna protseduurid leevendavad mitmeid terviseprobleeme ja aitavad taastada organismi peale suuremat füüsilist pingutust. Infrapunasaun puhastab kudesid sügavuti - infrapunasauna seansi käigus erituvad higis vesi, rasvad, kolesterool ja raskemetallid. Infrapunakiirgus parandab efektiivselt verevarustust. Madal verevarustus on teadaolevalt paljude tervisehädade põhjuseks, seega on kindlasti sellel profülaktiline mõju tervisele. Näiteks üks klientidest, Kalle Siim (60), kes kasutab regulaarselt IREDsauna infrapunasauna nendib, et infrapunasaun on tema korterisse ainus võimalik lahendus ja selle tervendavast mõjust on kasu saanud kogu ta perekond. Tütrele ja naisele on see mõnusaks lõõgastumise kohaks, mis annab hea kerge enesetunde ning leevendab ka selja- ja liigesevalusid. Pojal on infrapunasauna seansid aidanud jõudsalt kaasa keevitustöödest saadud põletushaavade paranemisel. Kalle Siim ise on saanud leevendust selja,- liigese - ja lihasvalude puhul, tänu millele ei ole enam nii suurt vajadust valuvaigistite järele. Samuti on ta täheldanud tursete vähenemist jalgadel ja kätel. Ka väidab ta suure veendmusega, et tema liigesed on ilmamuutustele tundlikud -
ööpäev-kaks enne suuremat ilmamuutust esinevad vaevavad valud, lisandub ka nn "rahutute käte-jalgade sündroom". Paljudel eakamatel inimestel esineb seda vaevust, eriti siis, kui liigesed on kahjustatud - sellele saab samuti kiiret leevendust infrapunasauna kasutamisest.

2. Infrapunasaunal on olulised eelised tavasauna ees. On võrreldud infrapuna- ja tavasaunas viibivate inimeste higierituse hulka ja saadud tulemused olid järgmised: tavaline saun - vesi 95-97%, teised ained (rasvad, kolesterool, raskemetallid jm) - 5-10% ja infrapunasaun - vesi 80-85%, teised ained - 15-20%.
Infrapunasaun sobib inimestele, kes ei talu kõrget temperatuuri nagu on traditsioonilises leilisaunas. Infrapunasaunas jääb temperatuur 45 - 55 kraadi vahele ning sealjuures higistab inimene kolm korda enam kui leilisaunas. Vastupidiselt leilisaunale muudab infrapunasaun reipaks, seega sobib hästi enne treeningut või hommikul enne tööle asumist. Eeliseks on ka see, et infrapunasaunal on väike energiakulu võrreldes tavalise saunaga.Tarbitava energia hulka võib võrrelda tavalise veekeetjaga, mida inimesed kasutavad iga päev.

3. Infrapunasauna on lihtne paigaldada. AK Deal OÜ tegevjuht Anton Lednei selgitab, et infrapunasauna saab paigaldada ka korterisse. Inimestele, kes elavad kortermajades või väikestel pindadel, on see ainus võimalus omale saun koju paigaldada. Lisaventilatsiooni ega -kanalisatsiooni vaja ei ole. Juhe stepslisse ja kogu lugu. Samuti on võimalik sauna vajadusel lahti monteerida ja uude kohta üles panna. Montaaž ja demontaaž võtavad maksimaalselt aega üks tund. Paigaldusjuhendid on saunaga kaasas.
Ainus tingimus ruumile on, et sauna katusele ei tohi sattuda vett, kuna katuse vahel on sauna elektroonika. Kanalisatsiooni- ega ventilatsioonisüsteemiga ühendada ei ole tarvis, vaja on vaid toidet 220V. Infrapunasauna paigaldusega (mudelid Classic ja Lux) saab hakkama klient ise umbes 30-40 minutiga, kui aga on vaja paigaldada kombineeritud infrapunasauna, siis soovitab ta kohale kutsuda sanitaartehniku, kes aitab kõik torud korralikult ühendada.

Kombineeritud infrapunasaunadest lähemalt

Infrapuna - aurusaunad

Selle seeria unikaalsus seisneb selles, et ühte sauna on kombineeritud nii infrapuna-, auru- kui ka hüdromassaaži funktsioonid. Vastavalt vajadusele saab lõõgastuda infrapuna- või aurusaunas, nautida hüdromassaaži või võtta dušši.


* Infrapuna - aurusaun Sun-Steam 2B


Infrapuna - dušipaneelid

Kes ei sooviks meie kliimas kasvõi 15 minutit tunda end kui troopikas? Unikaalses mudelis Sun-Rain 12 on ühendatud infrapuna soojus ning troopiline dušš. Laiad veejoad kombineeritud kolme infrapuna küttekehaga tekitavad tunde nagu veedaks aega troopilises kuurortis.


* Infrapuna - dušipaneel Sun-Rain 12


Infrapuna - massaažisaunad

Kes on käinud infrapunasaunas, teab, kui sügavuti keha protseduuri käigus soojeneb. Just see aeg on ideaalne lõõgastavaks massaažiks ja EDEM seeria infrapuna-massažisaunas on see võimalik. Samal ajal, kui keha saunas soojeneb, saate nautida puldist juhitavat lõõgastavat massaaži.


* Infrapuna - massaažisaun Edem 2


Infrapunasaunade kasutamisel on palju tervistparandavaid mõjusid. Millised tervisevaevused võivad infrapunasaunade kasutamisel leevendust leida?


* Iris Rahasepp

IRIS RAHASEPP (füsioterapeut ja tantsija): Kliiniliste uuringute andmeil on infrapunasauna kasutamisel abi saadud väga paljude erinevate vaevuste puhul. Kuna infrapunasaun vähendab lihas-­ ja liigesjäikust, on leevenenud artriidist ja reumast põhjustatud vaevused nagu liigesliikuvuse piiratus ja lihasjäikus ning spasmid, mis tähendab kroonilise valu alanemist. Olulist leevendust on saadud ka hingamisteede haiguste puhul, näiteks astma korral. Positiivset mõju on täheldatud ka südame­veresoonkonna haiguste puhul, kuna veresoonte laienemisega alaneb vererõhk. Lisaks kiirendab infrapunasaun põletikuliste protsesside paranemist ja alandab turseid, mis võivad olla tekkinud lümfiringe häiretest.



* Martin Padar

MARTIN PADAR (džuudomaadleja ja spordimassöör): Infrapunasaun on mulle kui pikalt tulemusspordiga tegelenud inimesele tuttav ja läbikogetud meetod - ennekõike lihaspingete leevendajana. Samuti on seansi ajal eralduvas higis toksiinide protsent kõrgem kui tavasauna puhul. Taastumise seisukohalt on toksiinide ja jääkide suurem eraldumine selgelt seotud lihaste lõdvestumise ja elastsusega. Kui tavalise sauna puhul moodustub eraldunud higist vaid 3-5% mürke-toksiine, siis infrapunasaunas eraldunud higis on toksiine 15-20%. Iinfrapunasaun tungib palju sügavamale kudedesse ja kuumuse tõttu vabaneb rakus rohkem mürke, samuti on see tervendava toimega lihas-ja liigeshaigetele, kuid kuuldavasti kasuliku toimega ka diabeedi ja nahahaiguste puhul, paraneb ka immuunsus.


Kui sageli ja kui pika perioodi vältel võiks infrapunasauna regulaarselt külastada, et terviseprobleemid leevendust leiaksid? Või on see väga individuaalne?

I.R. Alustada võiks kahest korrast nädalas ja 15 minutit korraga. Kuulates oma keha ja arvestades tema reaktsioone, võib jätkata igapäevaselt, aga soovitavalt mitte rohkem, kui 30 minutit korraga. Ja kindlasti ei tohi ära unustada vee tarbimist seansi ajal, soovitavalt juba enne sauna.

M.P. Spordiarstid on soovitanud infrapunasauna külastada kuurina: 5 -10 seanssi teatud mõõduka aja vältel, 1-2 seanssi nädalas, enesetunde järgi ka tihedamini. Sarnaselt massaažile, on kuuri puhul ka siin organismis toimuvad positiivsed nihked püsivamad. Jälgida tasub enesetunnet.

Kas on ka mõned vastunäidustused, mille puhul ei ole infrapunasauna külastamine soovitatav?

I.R. Infrapunasauna ei ole soovitatav kasutada rasedatel, lastel, akuutse vigastusega ning hemofiilia puhul. Arstiga tuleks konsulteerida ka teatud ravimite kasutamisel, implantaatide olemasolul ja tuumori kahtlusel. Kindlasti ei tohiks minna infrapunasauna alkoholi tarbinuna.

M.P. Arvan, et igasuguste erinevate tõsiste siseelundite puudulikkuse puhul tasub alati esmalt arstiga konsulteerida, nii saab võimalikke ohte vältida. KIndlasti tasub välitida infrapunasauna külastamist tõsiste haiguste puhul nagu kasvajad jms.

Infrapunasauna kasutavad loomulikult ka täitsa terved inimesed. Millised on peamised tulemuslikud kasutegurid, mida inimene infrapunasaunade kasutamisest saab?

I.R. Infrapunasaun leevendab ka selliseid sagedasi probleeme nagu akne ja nahaekseem. Kuna infrapunasaunal on ka ainevahetust aktiveeriv ja toksiine väljutav toime, siis on see kasulik abivahend kaalulangetamisel, üldise organismi puhastuse, sealhulgas ka tselluliidiravi protseduurides. Lisaks omab infrapunasaun omadust aktiveerida hormoonsüsteemi, mille tagajärjel suureneb endorfiinide tootmine, mis pärsivad valu edastamist närvikiududes. Sellega seoses paraneb üldine enesetunne ja leevenevad ka stressisümptomid.


* Lux-4 infrapunasaun

M.P. Nagu juba mainisin, tungib infrapunasaunas kuumus sügavamale kudedesse, tavapärase mõne millimeetri asemel 4-5 cm sügavusele, see tingib tugevama mürkide eraldumise. Märkimisväärne on seejuures fakt, et infrapunasauna ruumisisene kuumus ise on vaid umbes 50 kraadi, mis on hea, sest ei koorma nii palju südant. Enne seanssi ja seansi ajal tuleb palju vett juua, sest vedeliku kadu, vaatamata saunaruumi madalamale temperatuurile, on infrapuna efekti tõttu mitu korda suurem. Ka tervetel inimestel on töö sundasenditest johtuvad lihaspinged ning jääkide kiirem äravool ei tee halba ka neile.

Millist kasu saab infrapunasaunadest tipptasemel sporti tegev inimene? Kas on see peamiselt vajalik vaid taastumisperioodil või ka intensiivse treeningperioodi ajal?

I.R. Infrapuna on spordivigastuste taastusavis olnud kasutusel juba pikka aega ja paljude erinevate uurimuste kohaselt on kindlaks tehtud, et oma laialdaste positiivsete mõjudega lühendab see oluliselt vigastusejärgset taastusperioodi. Kuid lisaks sellele võib ta abiks olla ka intensiivsel treeningperioodil. Sügava soojenduse tulemusena, ilma olulise üldise energiakuluta, tagab ta hea hapniku varustuse lihaskiududes, mis on lihase normipärase toonuse aluseks. Vähendab liigeste ja lihaste jäikust, mis sama eesmärgiga sooritatud tugeval staatilisel venitusel võivad tekitada lihaskiududes mikrorebendeid.

M.P. Tippsportlastel on lihaste ja kogu organismi taastumine koormustest väga tähtis, mida juba ka enne mainisin. Isiklikult olen infrapunasauna kasutanud rohkem taastusnädalatel, harvemini raskete treeningute vahel.

Kui sageli külastate infrapunasauna ja mis on selle peamised põhjused? Kas oskate välja tuua mõne näite, mille puhul olete infrapunasaunast otsest kasu saanud?

I.R. Ei ole isiklikult kasutanud infrapunasauna igapäevaselt kuurina, kuid enesetunnet on oluliselt parandanud ka selle kasutamine üks kord nädalas. Tavaliselt olen seda teinud juhul, kui keha tunneb ennast natuke väsinuna ja vajab üldist turgutamist ning puhastamist mürkide väljutamise näol. Ja kuna ma ei talu väliskeskkonna kõrget temperatuuri, valin võimalusel infrapunasauna.

M.P. Praegusel perioodil, kus olen tippspordist vähemasti ajutiselt taandunud, olen aeg-ajalt tööst tulenevate seljapingete kogunedes kaks korda nädalas ja kaks - kolm nädalat järjest infrapunasaunas käinud. Tippspordi ajal oli infrapunasauna külastus tihedam taastusperioodi alguses. Aga eks erinevatel sportlastel on kindlasti ka erinevad kogemused. Tunne on olnud väga hea, eriti kui ka massaaži võtta ning venitusharjutusi regulaarselt läbi viia. Oleks ainult aega ja tragidust seda sümbioosi tihedamalt harrastada.

Kellele te soovitaksite infrapunasauna kasutamist?

I.R. Kui ei ole vastunäidustusi või nende kahtlusel on konsulteeritud arstiga, kes on kinnitanud, et võib infrapunasauna kasutada, siis julgen soovitada seda igaühele, olenemata sellest, kas eesmärgiks on kiirendada paranemist peale traumat või leevendada krooniliste tervisehädade sümptomeid. Ka võib seda kasutada üldise enesetunde parandamiseks ja organismi puhastamiseks. Ja naised rõõmustavad ka kindlasti selle lihtsa meetodiga saavutatud heade tulemuste üle kosmetoloogias ja tselluliidiravis.

M.P. Infrapunasaunas olen näinud väga erinevas vanuses inimesi, ka eakaid kodanikke, samuti kaalualandajaid, sest 30-minutiline seanss, eriti kuurina, parandab ja kiirendab oluliselt ainevahetust. Soovitan soojalt.

Intervjueeris: Laura Reiter, Sisustuswebi toimetaja

AK Deal OÜ
www.iredsauna.net
Facebook
 
Firmainfo
  IR Saunad

Telefon: 5663 8836


 
Ehitus.ee artiklid
Kõik vanemad uudised leiad arhiivist
Login
Kasutaja:
Parool:
Registreeru
Unustasid parooli?


Soovitame
Põrand oma ala proffidelt!
ELUS PEAB VÄRVI OLEMA
Kõik õigused kaitstud 2007 – 2024, ehitus.ee  |  Turismiweb.ee  |  Sisustusweb.ee
e-mail: info@ehitus.ee / tel. 6 818 880