OTSING
  Esteetiline ja mugav prügimajandus
05.03.2008

Kõige mugavamalt saavad uudse jäätmekogumissüsteemi sisse viia need, kelle köök on praegu projekteerimisjärgus.


Pärast uut jäätmeseadust, mis eeldab jäätmete kodus sorteerimist, on tihti päevakorral uute prügikastide soetamine.
Kõige kergem on neil, kes praegu alles köögi projekteerimisega tegelevad – kaasaegse prügisüsteemi saab kohe sisse ehitada. Ent mugavast jäätmekogumisest ei pea loobuma ka need, kel köök juba valmis: tuleb lihtsalt leida optimaalne lahendus.
Mööblifurnituur pakub kvaliteetseid prügikaste Saksa tootjatelt Häfele ja Hailo. Mööblifurnituuri sortimendijuhi Ahto Prosti sõnul vastavad suure valiku kõik tooted tänapäevastele kõrgetele nõudmistele – need on töökindlad, mugavad ning varustatud kvaliteetsete soft-stop liuguritega. Kaasaegsed prügikastid näevad välja esteetilised ning on kergesti kohandatavad erinevate nõudmiste ning köögisisustustega.

Tarbimine ja paigaldamine


Õige prügikastide valik algab pere tarbimisharjumuste välja selgitamisest ja olemasolevatest paigaldusvõimalustest.
Enne prügikastide valimist peaks orienteeruvalt teadma, kui palju jäätmeid tekib – sellele vastavalt saab otsustada vajaminevate prügikastide suuruse üle. Valik mahub kuue- ja kolmekümne kahe liitri vahele. Kõige väiksemad prügikastid on ülimalt ruumisäästlikud, olles seega suurepäraseks valikuks kontori või väikese kodu tarbeks.
Tänapäevased prügikastid arvestavad santehnilisi kommunikatsiooninõudeid: mahtumaks valamu- ja äravoolutorude juurde, on paljud neist viltuse küljekujuga, mida on hõlbus kraanikausi alusesse kappi sätitada.
95% prügikastidest on mõeldud paigaldamiseks valamu alla. Üksnes väga suured, 32-liitrised prügianumad paigaldatakse valamu kõrvale, töötasapinna alla.
Veel üheks elegantseks lahenduseks on prügikastide paigaldamine tööpinna-alustesse sahtlitesse teineteise peale.
Kui valamu asub ruumi nurgas, kuid prügikast soovitakse ikkagi valamu alla paigaldada, tuleks valida spetsiaalne mudel, mis pöördub kapi avamisel välja karusselli abil. Samasse kappi on mugav paigutada ka näiteks majapidamises vajaminevad puhastustarvikud vmt.

Moodsad mugavused


Paljud kaasaegsed prügikastid on varustatud kindla kaanega. Kaane valikul on kolm erinevat võimalust, mille hulgast igaüks saab leida enda jaoks mugavaima – kaas võib olla käsitsi avatav-suletav, kapi ukse külge kinnitatud või ka korpuse küljes olev. Viimase lahenduse puhul sõidab prügikast kasutamise järel kaane alla.
Kõigil Häfele ja Hailo prügikastidel on soft-stop liugurid, mis tagavad prügikastide vaikse ja mugava kasutamise.


MÖÖBLIFURNITUUR AS
Roosi 1, Reola, Tartumaa
Tel: 737 1491; 510 8166
info@mooblifurnituur.ee
www.mooblifurnituur.ee
 
Ehitus.ee artiklid
Kõik vanemad uudised leiad arhiivist
Login
Kasutaja:
Parool:
Registreeru
Unustasid parooli?


Soovitame
Põrand oma ala proffidelt!
ELUS PEAB VÄRVI OLEMA
Kõik õigused kaitstud 2007 – 2024, ehitus.ee  |  Turismiweb.ee  |  Sisustusweb.ee
e-mail: info@ehitus.ee / tel. 6 818 880