OTSING
  Aiakuur – iga aedniku unistus
31.05.2021

Nagu iga aednik teab, on taimede rohimise, ümberistutamise ja pügamise jaoks vaja hulgaliselt spetsiaalseid tööriistu – labidaid, kääre, kindad, mulda, väetiseid ja palju teisi lisandusi. Aiakuur pakub spetsiaalset kohta, kus neid tarvikuid hoida. Kuid selleks, et aiakuur ei jääks unarusse ja vaid kola kogumiseks, tuleb hoolikalt läbi mõelda selle funktsioon, suurus ja asukoht. Kui planeerid aiakuuri soetada, siis see artikkel on just sulle.


Mõtle hoolikalt hoone asukoha peale

Hästi planeeritud aiakuur saab alguse hoone jaoks parima asukoha valikust. Leia oma aias koht, kus pole takistusi ja on piisavalt ruumi ehituse jaoks. Proovi mõelda ka sellele, kas soovid tulevikus kuuri laiendada või jääd esialgse suuruse juurde – nii saad otsustada, kas hoone ümbrusesse tasub jätta vaba ruumi võimaliku juurdeehituse jaoks. Lisaks mõtle sellele, mida soovid kuuris teha. Näiteks kui kavatsed ruumi kasutada taimede ja köögiviljade istutamiseks, tuleb hoone paigutuse juures arvesse võtta piisava päikesevalguse olemasolu.



Aiakuuri välimus

Aiakuur näeb kõige parem välja, kui see sobib sinu aia ja peahoonega. Seetõttu on oluline, et kujundad kuuri sellele vastavalt. Hästi planeeritud aiakuurist võib saada sinu aia keskne element. Tagasihoidliku mulje jätmiseks kasuta looduslikke toone. Samuti on visuaalselt ilus, kui aiakuur on sama värvi eluhoonega.replica watches
1:1 best edition replica watches
高仿手表 Kui soovid majale lisada iseloomu ja hubasust, kata üks sein ronitaimedega, istuta maja juurde taimi või kaunista sein erinevate dekoratiivelementidega.

Hoone otstarve

Veendu, et sinu välja valitud tootel on kindlasti piisavalt ruumi vajaliku otstarbe täitmiseks. Mõtle, kas soovid hoonet kasutada tööriistakuurina, puukuurina või hoopis laste mänguasjade ja
õuemööbli hoiustamiseks. Otstarbest sõltub ka hoone suurus. Kui ruumi otstarve on peamiselt asjade hoiustamiseks, ei pea tegemist olema kuigi suure hoonega. Kui aga kasutad seda tööruumina, siis pead arvestama, et ruumis oleks mugav toimetada.

Aiakuuri materjal

Aiakuure valmistatakse peamiselt puidust. Teine levinud materjal on plekk, mis on soodsam kui puit. Puidu puhul tasub meeles pidada, et tegemist on loodusliku materjaliga ning talle on omane paisumine ja kokkutõmbumine. Uste ja akende korrapäraseks toimimiseks on vaja neid hooldada ning üle vaadata. Tasub meeles pidada, et puidu kuivamisel tekkivad praod, oksakohad ja värvitoonide erinevused ei ole defektid, vaid puidule iseloomulikud omadused.
Puidu eluea pikendamiseks tuleb see katta kaitsevärviga ning igal aastal seda vajadusel korrata.

Millised on vajalikud kuuri lisatarvikud?

Põrandakate – mõne kuuri soetamisel on juba tootega kaasas põrandakate. Kui seda pole, tuleb see ise valmistada kas näiteks kummist, puidust või plastikust.

Soojustus – korralik soojustus hoiab suvel hoone jahedana ning talvel soojana. Soojustusega saab aiakuuris mõnusalt toimetada iga ilmaga.

Rennikomplekt – juhib vihmavee kuurist eemale. Kogutud vett saab taaskasutada taimede kastmiseks või muudeks aiatöödeks.

Riiulid – aiakuuri saab mahutada mitmeid tööriistu ja esemeid. Selleks, et ruumi võimalikult targasti kasutada, tuleb luua asjade säilitamise süsteem ning ehitada või soetada kuuri riiulid.
Tööriistaraam – kasuta seda selleks, et kõik tööriistad korralikult ja ohutult üles riputada.

Lukud ja turvasüsteem – turvalisuse huvides on mõistlik kuurile hankida lukk või lausa turvasüsteem.

Valgustus – ruumis toimetamiseks peab olema seal ka valgus. Lihtsaim viis on kasutada päikese- või akutoitega tulesid. Kui aga plaanite kuuris rohkem aega veeta ning kasutate seda tööruumina, siis tuleb sinna hankida ka korralik elekter.

Erineva suuruse, materjali ja välimusega aiakuurid leiad mugavalt Hansapost e-poest. Meie valikust leiab tooteid alates 2m² kuni lausa 16m². Valikus on nii aiakuurid, tööriistakuurid kui ka aiatarvete kapid.
 
Ehitus.ee artiklid
Kõik vanemad uudised leiad arhiivist
Login
Kasutaja:
Parool:
Registreeru
Unustasid parooli?


Soovitame
Põrand oma ala proffidelt!
ELUS PEAB VÄRVI OLEMA
Kõik õigused kaitstud 2007 – 2024, ehitus.ee  |  Turismiweb.ee  |  Sisustusweb.ee
e-mail: info@ehitus.ee / tel. 6 818 880