OTSING
  Tünnisauna rent vs tünnisauna ostmine – kumb sobib sulle?
10.11.2022

Tünnisaun on moodne ja mugav alternatiiv saunamajale. Seda saab lihtsasti transportida ning selles on lausa lust higistada.
Selles artiklis teeme selgeks, kas sulle sobib tünnisauna ostmine või peaksid eelistama rentimist. Lisaks selgitame, mida tünnisaun endast kujutab.



Mis on tünnisaun?
Tünnisaun ei ole sama, mis saunamaja. Tünnisaun on nutika disainiga silindrikujuline saun. Selle peamine erinevus võrreldes saunamajaga seisneb sauna suuruses.

Tünnisauna ja saunamaja erinevused:
- Tünnisaun on väiksem kui klassikaline saun. See tähendab, et kütmisele kulub ka vähem aega. Tünnisaun võib soojaks saada juba 10 kuni 15 minutiga.
- Tünnisauna silinderjas kuju jaotab soojuse ühtlaselt kogu ruumis laiali. Nii on ühtlaselt soe nii põranda kui ka sauna lae lähedal. Erinevalt klassikalisest saunast jõuab tünnisaunas soojus võrdselt iga saunatajani.
- Klassikalist sauna tuleb hooldada vähemalt igal aastal. Tünnisaun on välisaun, mis on ehitatud kannatamaks erinevaid ilmastikutingimusi. Tänu sellele ei ole seda vaja hooldada.
- Tünnisauna on lihtne transportida ning kokku panna. See ei võta palju ruumi ning sobib igasse tagaaeda.
- Tünnisauna ostmine ja omamine on soodsam kui klassikalise sauna puhul. - Klassikalise sauna ehitamine võtab kauem aega ning sellele lisanduvad iga-aastased hoolduskulud.

Tünnisauna ostmine vs rentimine
Tünnisaunal on mitmeid eeliseid. Regulaarne tünnisaunas käimine parandab une kvaliteeti ja vereringet ning on stiilne ning funktsionaalne aiadekoratsioon.

Tünnisauna ostmine
Küll aga võib tünnisauna hind ulatuda mitmete tuhandete eurodeni. Just see on põhjus, miks paljud inimesed tünnisauna ostmises kahtlevad.

Siinkohal tuleks endalt küsida järgmised küsimused:
- Kas mul on tagaaias tünnisauna jaoks piisavalt ruumi?
- Kui tihti ma saunas käima hakkaksin?
- Kas saun oleks ainult mulle või kasutaksid ka seda minu pereliikmed/ sõbrad?
- Kui suur peaks minu saun olema?
- Kui palju oleksin valmis tünnisauna eest maksma?

Investeering tasub ennast ära, kui kasutad tünnisauna regulaarselt. Harvema kasutuse jaoks võib piisata ka sauna rentimisest. Tünnisaun, nagu ka klassikaline saun, lisab sinu kodule väärtust. Sellest võib saada põhjus sõprade kokkukutsumiseks.

Kuidas valida tünnisauna
Tünnisaunasid on erinevaid. Milline sobib aga sinu aeda kõige paremini? Mõtle enne ostmist läbi järgmised punktid:
- Tünnisauna asukoht – mõtle, kuhu plaanid tünnisauna panna ning kas sinu aias on üldse selle jaoks ruumi.
- Tünnisauna materjal – mis materjalist peaks sinu tünnisaun olema? Tünnisaunu on erinevast materjalist. Tänu erinevate puitude eriomadustele tasub enne ostu sooritamist uurida tünnisaunade materjalide omadusi.
- Tünnisauna küte – mõtle läbi, kas soovid sauna elektri- või puukütet.

Tünnisauna rentimine
Kui uue sauna soetamine ei ole sulle, on ka teine võimalus: tünnisauna rent.

Tünnisaun on hea kaaslane ka suvepäevadel ja pidudel. Selleks, et oma sõpradele või töökaaslastele lõõgastavat ning higistamaajavat kogemust pakkuda, ei ole vaja tünnisauna omada.

Tünnisauna rendihinnad hakkavad paarisajast eurost päeva kohta. Saun lisab sinu üritusele vürtsi ning väärtust ning on seega väärt rendihinda, isegi kui kasutad seda vaid mõnel õhtul. Et saunaõhtut veelgi mõnusamaks teha, võiksid mõelda saunale lisaks rentida ka kümblustünn. Kümblustünni rent on mõnevõrra soodsam kui tünnisauna rent, alla saja eurose kuluga saad ööpäevaks enda valdusesse tünni, mis mahutab mugavalt vähemalt 6 inimest.

Kas tünnisauna osta või rentida?
Aiapeoks, sünnipäevaks või pulmadeks ei ole vaja tünnisauna osta. Kui tahad sauna kasutada vaid ühel päeval või nädalavahetusel, piisab ka rentimisest. Kui tahad aga nautida sauna mõnusid igal päeval või nädalal, soovitame tünnisauna endale osta.




 
Ehitus.ee artiklid
Kõik vanemad uudised leiad arhiivist
Login
Kasutaja:
Parool:
Registreeru
Unustasid parooli?


Soovitame
Põrand oma ala proffidelt!
ELUS PEAB VÄRVI OLEMA
Kõik õigused kaitstud 2007 – 2024, ehitus.ee  |  Turismiweb.ee  |  Sisustusweb.ee
e-mail: info@ehitus.ee / tel. 6 818 880