OTSING
Foorum » AKNAD, UKSED, VAHESEINAD » Aknad Tagasi
  Autor : sammijuht
Kuupäev : 31.10.2007 22:39

Kust oleks kõige mõteka aknaid osta? Hea hind ja kvaliteet!
 
  Autor : Ehitusteenused24
Kuupäev : 30.11.2007 13:51

Soovitan glaskek, küsi allahindlus, kvaliteet on hea.
 
  Autor : Kirti
Kuupäev : 17.02.2008 19:13

Mida arvate sellisest aknaid tootvast ettevõttest nagu FASAL OÜ?
 
  Autor : erkae77
Kuupäev : 13.05.2008 19:48

sammijuht kirjutas:
Kust oleks kõige mõteka aknaid osta? Hea hind ja kvaliteet!


Küsi Kalesy OÜ'lt. Koduleht www.kalesy.ee. Neil uus ja soojapidavam profiil ja väga korralik toode. Tallinnas, Pärnu mnt. 160'F ka korralik näidiste salong, kus garaažiuste lai valik ning alumiiniumvälis- ja tuletõkkeuksed samuti.
 
  Autor : erkae77
Kuupäev : 13.05.2008 19:58

Ehitusteenused24 kirjutas:
Soovitan glaskek, küsi allahindlus, kvaliteet on hea.


Kui vaadata Glaskeki näidiseid Tallinna salongis siis seal midagi kvaliteetset küll ei ole. Isegi kompensatsioonitihendeid aknapaketi ja aknaraami vahele ei raatsi panna. Seda ju silikonivuugi alla ei näe ka aga kui läbilõikenäidist vaadata siis seda seal pole. Ime siis pole et raami paisumisel paketti praod sisse tulevad. Silikonivuugid ka päris näotud neil. Muudest asjadest ei hakka rääkimagi... Ülemiste järve taga Alasniidu ja Puisniidu rajoonis mine vaata Glaskeki aknaid. Väikesed kaheosalised avatavad aknad tehtud laia vertikaalimpostiga, värv pragunenud, alumiiniumveeninadel osadel plstotsad puudu ja silikoni koledalt nurkadesse tõmmatud jne...

Eks nii mõnigi ettevõte rõhub tuntud nimele ja kvantiteedile kvaliteedist ei maksaks küll kõva häälega siin rääkida.
 
  Autor : erkae77
Kuupäev : 13.05.2008 20:00

Kirti kirjutas:
Mida arvate sellisest aknaid tootvast ettevõttest nagu FASAL OÜ?


Plastakende tootja peaks olema...
 
  Autor : DeathClow
Kuupäev : 30.06.2008 14:27

Hea kvaliteediga akent saad Viking Windowsist!
Head garantiitingimused ja samuti palju erinevaid võimalusi ja lahendusi.
 
  Autor : DeathClow
Kuupäev : 30.06.2008 14:41

Ragnar Odar
Export Manager
tel: +372 3848936
GSM: +372 56946820
fax: +372 385 3027
e-mail: ro@viking.ee
VIKING WINDOW AS
Mäo, 72751 Järvamaa

Estonia
tel: +372 384 8900
fax: +372 385 3027
www.viking.ee
 
  Autor : tuhkur
Kuupäev : 02.07.2008 11:01

Kirti kirjutas:
Mida arvate sellisest aknaid tootvast ettevõttest nagu FASAL OÜ?


... akende kvaliteedist ei ole teadlik, küll aga vormistan lähiajal hagid kohtusse firma Fasal Eesti OÜ vastu erinevate firmade alt. Fasal Eesti OÜ-l on pikaajalised maksehäired ja ka hetk tagasi suheldes selle ettevõtte Juhatajaga ei pakkunud ta lähiajaks mingit kohtuvälist lahendust.
Siit siis lihtsalt heatahtlik soovitus: Võimalusel vältige krediiti ja ettemaksu. Praegustel võlausaldajatel aga soovitan tegutsema hakata.

Marek Rakmann
marek@hotline.ee

 
  Autor : erkae77
Kuupäev : 25.08.2008 23:14

Ja veel niipalju erinevate akende kasutamismugavusest, et kaheraamsete ja väljapoole avanevate nn. Wikingi tüüpi akendega paraku peate jälgima, et öösel ja kodunt lahkudes igaks juhuks aknad sulete, sest vihmaga sajab lihtsasti vesi otse tuppa.
Lisaks on välja avanevate akende (nb! neid on erineva avatavusega) pesemine ka suht keeruline ja naised seda juba ei soosi. Olenevalt akna suurusest pead käe ja vahel ka pea õue pistma jne...
Pöördavaneva akna tagurpidi keeramine on samuti päris ebamugav, näiteks proovige selle akna metallist suluse riivi lahti lukustamist pikkade küüntega. Linki selle funktsiooni jaoks siin paraku ei pakuta.
Lisaks on välajpoole avanevate aknatoodete aknaraam vähem soojapidav kui nn Saksa tüüpi aknal (68mm) e. enamasti ca 60mm paksune kuhu ka 3 kordset pakketti korralike õhuvahedega ei õnnestu mahutada. Aknalengi laius üksi ju ei päästa, kuigi see on enamasti tõepoolest üle 100mm laiune. Vahepostid kui need on mõnel aknal tellitud, on samuti väga sügavad ja kentsakalt palju sisseulatuvad ning selleks tuleb valmis olla. Vahel mõnele ei meeldigi hiljem. Salongis neid ei ole näha pakutud ka. Muidugi on neil veel laia lengi paigaldus tehtud läbi lengi ja kruvipead kaetud korkidega, mis ei mõju just eriti esteetiliselt.
Samuti jälgige puidu kvaliteedi klassi. Wikingi tüüpi akende põhiturul Skandinaavias, on aksepteeritav A1-A3 klassi puit, kus A3 on juba päris suurte okstega. Valge ning heledate aknavärvide ja -lasuuride korral on siis kindlasti peatselt kollased oksakohad läbi kumamas ja seda eriti lõuna ja lääne küljel tänu intensiivsele päikesele. Paljudele on ka see üllatuseks ja ei pruugi hiljem meelt mööda olla. Kuid taas, ega seda enne ostu keegi ei maini, isegi poole sõnaga mitte.
Ka välapoolt on akna raami ja lengi vahed päris suured, mis kõigile ei meeldi.
Tormivee takistamiseks on küll kolmes küljes kahekordne tihendus, kuid allaosas seda paigaldada ei saa ja seetõttu tegelikult aken ka soojapidavusega väge ei hiilga.

Ja uskuge või mitte, tuntud ja kõlava nimega aknatootja ei tähenda veel automaatselt, et saate korraliku toote.
Kokkuhoid tootmises tuleb ju ikka klientide teadmatuse arvelt. Mida saab odavamalt teha seda ka tehakse. Ja seda eriti suurtootmises, kus iga kokkuhoid on lõpuks soliidne summa.
Te ei usu!
OK, siis kas teate, mis on kompensatsiooni tihend ja milleks see peab aknal kindlasti olema, kuid jäetakse enamsti paigaldamata, sest kliendid sellest midagi ju ei tea. Või miks peab õige akna värv olema elastne (spetsiaalne värv polüretaani komponentidega) ja mis juhtub kui see on mõni odavam ja kõvaks kuivav?
Ja milleks on impregneerimine e. immutamine enne värvimist vajalik ja miks tuleb ka veel peale nurgatappide kokkuliimimist nurgad eraldi immutada? Või miks peab profiilide liitekohtades kasutama spetsiaalset aknatootmiseks mõeldud elastset vuugihermeetikut?

Soovitus! Tehke asi selgeks enne ostu, siis jäävad ebameeldivused neile, kes ei viitsi süveneda.

Üks on selge, et kõige mugavam on kasutada ja hooldada nn Saksa tüüpi aknaid ja seal ka kaks ventleerimise lahendust korralikel tootjatel juba komplektis. Vihm ka sisse kunagi ei saja ja ei pea mõtlema kas aken jäi lahti või mitte. Lisaks tuulutusasendi, kui ka mikrotuulutuse asend mugavalt käepidemega seatav.

Teatud olukorras muiduigi ka muud lahendused omal kohal

Edu otsinguil.

Eerik Kirs
Kalesy OÜ
Juhatuse liige
www.kalesy.ee
 
1 2 > 
Ehitus.ee artiklid
Kõik vanemad uudised leiad arhiivist
Login
Kasutaja:
Parool:
Registreeru
Unustasid parooli?


Soovitame
Põrand oma ala proffidelt!
ELUS PEAB VÄRVI OLEMA
Kõik õigused kaitstud 2007 – 2024, ehitus.ee  |  Turismiweb.ee  |  Sisustusweb.ee
e-mail: info@ehitus.ee / tel. 6 818 880